Alertă de "valuri tsunami periculoase" după un cutremur cu magnitudinea 7,3 în Papua Noua Guinee

Data publicării:
papua

Un avertisment de "valuri tsunami periculoase" a fost emis pentru regiunile de coastă pe o rază de 300 km în largul localităţii Wau din estul arhipelagului Papua Noua Guinee după ce un cutremur cu magnitudinea 7,3 a lovit regiunea, a anunţat vineri Centrul american de avertizare pentru tsunami din Pacific (PTWC), citat de Reuters şi France Presse.

Seismul s-a produs la o adâncime de 85,2 km, potrivit Institutului geologic al Statelor Unite (USGS), şi a lovit coasta de sud-est în largul localităţii.

Potrivit USGS, cutremurul s-a produs la ora 12.50 (2.50 GMT), la câteva sute de kilometri nord-est de capitala Port Moresby, scrie Agerpres.

PTWC a avertizat persoanele care locuiesc în zonele de coastă pe o rază de 300 km de epicentru, invocând riscul de valuri "periculoase".

Nu au existat informaţii imediate cu privire la posibile pagube cauzate de cutremur.

Din cauza mijloacelor precare de comunicaţie din Papua Noua Guinee, dificultăţii terenului şi lipsei drumurilor, uneori durează mai multe zile pentru a se afla amploarea impactului dezastrelor naturale în arhipelag.

Papua Noua Guinee se află pe Cercul de Foc al Pacificului, scena unei intense activităţi vulcanice şi seismice.

În februarie 2018, un seism cu magnitudinea 7,5 în centrul arhipelagului Papua Noua Guinee a făcut cel puţin 125 de morţi şi a distrus sute de clădiri.

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri