Alerte meteo în Europa. Cod roșu de caniculă în Spania, unde vor fi 44 de grade; furtuni și inundații în Balcani

Data actualizării: Data publicării:
First heat wave of the summer arrives
Caniculă în Spania. FOTO Profimedia Images

În Spania, jumătate dintre provinciile țării sunt astăzi sub alerte meteo. Este cod roșu în sud, unde sunt așteptate 44 de grade. În Marea Britanie, ieri a fost cea mai fierbinte zi de până acum în acest an - s-au înregistrat peste 32 de grade Celsius, în sud. În cealaltă parte a continentului, Balcanii se confruntă cu furtuni și inundații. 

Spaniolii s-au luptat cu primul val de căldură al anului. Termometrele au arătat aproape 40 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă să dureze cel puțin până miercuri.

"Am adus ventilatoare, după cum vedeți, ventilatoare cu apă. Am cumpărat multă apă. Încercăm să-i obligăm pe toți angajații să se dea cu cremă de protecție."

"Suntem resemnați. Trebuie să suportăm. Este ceva cu care trebuie să trăim și să facem față. Când e prea cald stau acasă și când vremea se îmbunătățește, vin în parcul Retiro sau mă plimb prin cartier."

First heat wave of the summer arrives
Cod roșu de caniculă în Spania, unde vor fi 44 de grade. FOTO Profimedia Images

Plajele de pe litoralul Marii Britanii s-au umplut în weekend. Temperaturile, care au trecut de 30 de grade Celsius la Londra și în orașele din sudul Angliei, i-au mânat pe oameni spre briză și apa răcoroasă.

În schimb, în Balcani a plouat intens. Inundațiile au ucis o femeie și pe fiul ei de cinci ani într-un oraș din Kosovo peste care s-au scurs șuvoaie de apă de pe versanții din jur. Mai multe persoane au fost rănite.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri