Galerie Foto Aleșii democrați din SUA au îngenuncheat, în Congres, timp de aproape 9 minute în memoria lui George Floyd

Data actualizării: Data publicării:
Aleşi democraţi au îngenuncheat în Congres
Foto: Profimedia Images

Aleşii democraţi din SUA au îngenuncheat într-o sală a Congresului pentru a păstra 8 minute şi 46 de secunde de reculegere în memoria lui George Floyd şi a altor americani de culoare "care şi-au pierdut viaţa în mod nedrept", relatează Agerpres, citând AFP.

Foto: Profimedia Images
Foto: Profimedia Images

Nancy Pelosi, preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, liderul minorităţii democrate din Senat, Chuck Schumer, şi alţi 20 de aleşi s-au reunit în "Sala emancipării", numită astfel pentru a-i omagia pe sclavii care au lucrat la şantierul Capitoliului în secolul 18.

Citește și: Manifestații anti-rasism în întreaga lume, în sprijinul protestelor din SUA

Proiectul de reformă a poliţiei "Justice and Policing Act", propus de democrați, are în vedere între altele crearea unui registru naţional al poliţiştilor care comit acte de violenţă, facilitarea urmăririi judiciare a agenţilor şi revizuirea modului de recrutare şi formare a acestora.

Citește și: Protestele masive din SUA se transformă în focare de coronavirus. Autoritățile sanitare vor testarea protestatarilor pentru COVID-19

Moartea lui George Floyd în timpul unei arestări brutale, la finele lunii mai, a declanşat un val de proteste în SUA şi în lume.

Citește și: SUA, brăzdată de proteste masive și o pandemie care nu se mai termină - peste 2 milioane de oameni infectați cu coronavirus

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri