Alexei Navalnîi a ieșit din greva foamei, după ce medicii l-au avertizat că ar putea să moară

Data actualizării: Data publicării:
alexei navalnâi cu geaca portocalie pe un culoar, cu doi politisti in spate
Alexei Navalnîi a ieșit din greva foamei FOTO: Profimedia Images

Alexei Navalnîi a anunțat că a încetat greva foamei, după o perioadă de peste 3 săptămâni. „Încep procedura de ieșire din greva foamei", a anunțat el într-un mesaj pe care l-a postat vineri pe Instagram. Navalnîi a precizat că medicii săi i-au spus că a mers prea departe cu protestul său și că în curând ei nu ar mai putea să-l salveze.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Navalnîi a mai spus că un al doilea motiv pentru care pune capăt protestului este pentru că a aflat că unii dintre susținătorii lui au intrat și ei în greva foamei, iar asta l-a făcut să plângă, potrivit Business Insider.

Navalnîi a început greva foamei pe data de 31 martie, în semn de protest pentru condițiile medicale din închisoarea în care a fost închis.

La începutul acestei săptămâni, medicii săi au avertizat că poate „muri în orice moment”, pentru că a slăbit foarte mult.

Joi, chiar el a spus că arată ca un „schelet care merge, se clatină, în celula sa”.

Navalnîi execută în prezent o condamnare de 2 ani și jumătate într-o închisoare pentru că a încălcat termenii eliberării condiționate. Avocatul său a spus că a ratat vizitele obligatorii la poliție pentru că se afla la Berlin, unde era tratat pentru otrăvirea cu agentul neurotoxic.

Navalnîi l-a acuzat pe președintele rus Vladimir Putin că a ordonat eliminarea lui.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri