Alexei Navalnîi îi cheamă din nou pe ruși la proteste anti-război: „Maniacul nebun Putin va fi oprit cel mai repede de poporul rus”

Data actualizării: Data publicării:
Opozantul rus Alexei Navalnîi.
Opozantul rus Alexei Navalnîi. Foto: Profimedia Images

Alexei Navalnîi, opozantul rus aflat în închisoare, a făcut un nou apel pentru organizarea de proteste față de război în toată Rusia, duminică, relatează Reuters.

„Maniacul nebun Putin va fi oprit cel mai repede de poporul Rusiei acum, dacă el se opune războiului”, spune Navalnîi într-un mesaj postat pe contul de Instagram.

„Trebuie să mergeți la mitinguri anti-război în fiecare weekend, chiar dacă vi se pare că unii au abandonat ori s-au speriat... Sunteți coloana vertebrală a mișcării împotriva războiului și a morții”, a spus el în mesaj.

Rusia a început războiul în Ucraina pe 24 februarie, fiind cel mai mare asalt asupra unei țări europene de după cel de-al Doilea Război Mondial. Moscova numește acțiunile sale în Ucraina o „operațiune specială” de dezarmare și „denazificare” a Ucrainei. Ucraina și aliații occidentali numesc acest lucru un pretext fără temei pentru un război.

Grupul de monitorizare a protestelor OVD Info spune că 13.908 de persoane au fost reținute la protestele anti-război din Rusia de la începutul invaziei.

Navalnîi a fost închis anul trecut când s-a întors în Rusia după ce a primit îngrijiri medicale în Germania în urma unui atac cu un agent neurotoxic. Autoritățile ruse au negat implicarea în acest atac.

Alexei Navalnîi postează mesaje pe rețelele sociale prin intermediul avocaților și aliaților lui.

Mișcarea socială a liderului opoziției ruse întemnițat Alexei Navalnîi a mai făcut și la începutul lunii martie un apel public de „nesupunere civilă”, îndemnându-i pe oameni să protesteze împotriva invaziei Rusiei în Ucraina.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri