Alexei Navalny a fost mutat din nou într-o „locație necunoscută”

Data publicării:
imagini cu gardieni care se plimba in colonia de munca in care era inchis navalny
Navalny era închis în colonia de muncă IK-2 din regiunea Vladimir. Foto: Profimedia Images

Alexei Navalny a fost mutat din nou din închisoare, după ce luna trecută a fost adus într-o colonie de muncă din regiunea Vladimir din nord-estul Moscovei. Potrivit Reuters, care îl citează pe avocatul lui Navalny, dizidentul rus ar fi fost dus „într-o locație necunoscută”.

Navalny a fost inițial ținut în închisoarea Kolchugino din regiunea Vladimir din nord-estul Moscovei. Agenția de știri TASS, citând o sursă din penitenciare, relata la momentul respectiv că Navalny era ținut acolo pentru carantină înainte de a fi mutat în colonia de muncă IK-2, tot în regiunea Vladimir.

Vadim Kobzev, unul dintre avocații lui Navalny, a declarat că și-a vizitat clientul joi, dar că un alt avocat a încercat să-l vadă vineri și i s-a spus că Navalny a fost mutat în altă parte.

„Închisoarea a spus că nu este acolo și atât”, a declarat Kobzev pentru Reuters, adăugând că Navalny era în stare bună de sănătate când l-a vizitat cu o zi înainte.

Citând legile privind protejarea informațiilor personale, o purtătoare de cuvânt a Serviciului Federal al Penitenciarelor a spus că nu poate dezvălui informații despre locul unde se află Navalny.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri