Aliații Occidentali au trimis noi arme şi echipamente Ucrainei, anunță Zelenski

Data actualizării: Data publicării:
echipament militar ucraina
Aliaţii occidentali trimit noi arme şi echipamente Ucrainei. Foto: Profimedia Images

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat, sâmbătă, că partenerii săi occidentali livrează noi arme şi echipamente Ucrainei, după o conversaţie avută cu preşedintele Franței, Emmanuel Macron.

"O nouă zi a început pe frontul diplomatic, cu o conversaţie cu Emmanuel Macron. Arme şi echipamente ale partenerilor noştri sunt în drum spre Ucraina. Coaliţia anti-război funcţionează", a scris Zelenski pe Twitter, potrivit AFP. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Tot sâmbătă, Zelenski a publicat un clip video din centrul Kievului pe Twitter. Președintele Ucrainei dezminte informații false privind o presupusă predare a armelor de către armata ucraineană.

Statele Unite i-au propus lui Volodimir Zelenski să îl evacueze din Kiev, însă președintele Ucrainei a refuzat oferta și a decis să rămână în capitala țării, chiar dacă este în pericol.

Forţele militare ruse au lansat în zorii zilei de joi o invazie pe scară largă împotriva Ucrainei - terestră, aeriană şi navală -, cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri