Alte două cadavre, descoperite în urma prăbușirii ghețarului din Alpi. Bilanțul victimelor a ajuns la 9

Data publicării:
ghetarul marmolada prabusit in alpii italieni
Ghețarul Marmolada în urma prăbușirii parțiale de duminică. Foto: cnsas.it

Alte două cadavre au fost găsite miercuri de echipele de salvare care caută persoanele dispărute în urma prăbușirii ghețarului din Alpii italieni, relatează The Guardian. Anunțul de miercuri al autorităților italiene ridică numărul deceselor la nouă.

Victimele nu au fost încă identificate, dar se crede că fac parte din același grup de alpiniști, potrivit rapoartelor presei italiene.

Opt persoane au fost rănite, două dintre ele fiind în stare gravă. Trei turiști sunt, în continuare, dați dispăruți, la trei zile după ce o masă de gheață s-a desprins de pe Marmolada, determinând producerea unei avalanșe peste un traseu popular de drumeții.

Procurorul din Trento Sandro Raimondi, care a deschis o anchetă pentru a stabili dacă a existat vreo neglijență, a declarat că avalanșa nu putea fi prevăzută. „Pentru a avea o responsabilitate, trebuie să fii capabil să previi un eveniment, ceea ce este foarte, foarte dificil”, a explicat procurorul.

Victimele identificate până acum sunt ​​Filippo Bari, 27 de ani, Tommaso Carollo, 48 de ani, Paolo Dani, 52 de ani, și Liliana Bertoldi, 54 de ani.

O tragedie s-a produs duminică în Alpii italieni, atunci când un gheţar s-a prăbuşit pe muntele Marmolada, cel mai înalt pisc montan din acea regiune, de 3.343 de metri. Prăbuşirea ghețarului a avut loc a doua zi după ce s-a înregistrat un record de temperatură în vârful gheţarului - 10 grade Celsius.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri