"Am dormit în subsol, pe podea, câteva zile. Când am ieșit, casele erau în flăcări". Mărturia cutremurătoare a unui copil din Mariupol

Data actualizării: Data publicării:
Noi imagini arată amploarea dezastrului din orașul-port de la Marea Azov, complet încercuit de trupele rusești
Noi imagini arată amploarea dezastrului din orașul Mariupol, complet încercuit de trupele rusești. Foto: Profimedia Images

Mărturie cutremurătoare a unui copil din Mariupol. Când o rachetă a lovit blocul în care locuia, fată a luat un creion și un carnet și a început să deseneze. Cu bombele deasupra capului și rafalele de armă în urechi, ea spune că desenele i-au distras atenția și au devenit mecanismul său de a face față situației.

Între timp, fata de 14 ani a reușit să fugă în Polonia, de unde a povestit clipele de coșmar pe care le-a trăit în Mariupol. 

"Explozii îngrozitoare, case care ardeau, tancuri pe străzi. Nu știam dacă prietenii mei mai sunt în viață sau dacă eu voi supraviețui. Întregul subsol se zdruncina. Geamurile clădirilor de pe străzi s-au spart, a fost îngrozitor", a povestit fata care trăit în iadul de la Mariupol.

Împreună cu părinții și vecinii, ea s-a ascuns mai multe zile în subsolul blocului în care locuia, pentru a se pune la adăpost de atacurile violente ale soldaților ruși.

"A fost foarte înfricoșător, era foarte întuneric acolo. Nu era lumină. Am luat lanterne și lumânări. Era foarte multă lume acolo. Am dormit pe podea câteva zile. Pe zi ce trecea era tot mai rău. Apoi au început explozii puternice, chiar și la subsol zidurile au început să se cutremure. Când au început să tragă în casă, deasupra noastră, tavanul a început să se fărâme peste subsol", a spus adolescenta.

În mijlocul zgomotului sirenelor de raid aerian, a avioanelor care se apropiau și a bombardamentele, fata de 14 ani și-a găsit refugiu în artă: "Mi-am desenat temerile. Mi-a fost frică de război. Mi-a fost frică atunci când se auzeau împușcături în stradă. Stăteam la subsol, toți pereții tremurau. Am desenat și scris toate acestea în caietul meu".

Fata împreună cu mama și bunicii a reușit să fugă din Mariupol și să ajungă în siguranță în Polonia, dar tatăl ei a rămas să lupte. Nu va uita niciodată peisajul apocaliptic de care a dat cu ochii când a ieșit din adăpostul subteran.

"A fost foarte înfricoșător. Când am ieșit din subsol în stradă, toate casele erau în flăcări. Fum negru era peste tot. Toate casele, toată ferestrele pur și simplu dispăruseră", a povestit fata.
 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri