Ambasada Rusiei în Irlanda caută cu disperare combustibil și nicio companie nu vrea să-i livreze. Diplomații ruși au rămas fără căldură

Data actualizării: Data publicării:
A group of protesters stand outside the Russian Embassy in Dublin with signs and Ukrainian flags following the news four senior officials at the Embassy have been asked to leave the State. Picture date: Tuesday March 29, 2022.
Foto: Profimedia Images

Ambasada Rusiei din Irlanda rămâne fără combustibilul necesar încălzirii și apei calde și se plânge că mai multe companii petroliere irlandeze au refuzat să-i livreze stocuri, potrivit Irish Mirror. De asemenea, Banca Centrală a Irlandei a blocat conturile entității iar alte companii refuză să facă afaceri cu ea.

Ambasada Rusiei a scris o scrisoare ministerului de externe irlandez, cerând guvernului de la Dublin să intervină, având în vedere că firmele petroliere irlandeze refuză să facă afaceri cu reprezentanța oficială a unuia dintre cei mai mari producători de combustibil din lume.

Ambasada rusă de la Dublin cere ministerului să „intervină în acest caz de discriminare clară”, în care furnizorul său de diesel a refuzat să mai efectueze livrări.

O sursă citată de publicația irlandeză spune: „Ambasada se chinuie pentru că nimeni nu vrea să facă afaceri cu ei, ca urmare a ceea ce se întâmplă în Ucraina. Nu e vorba doar de unele companii petroliere, ci și de bănci și multe alte afaceri”.

Potrivit surselor citate de Irish Mirror, Banca Irlandei a decis să suspende conturile ambasadei.

Se pare că și contractele pentru întreținerea boilerului și furnizarea de combustibil au fost lichidate de unele companii.

Dieselul este esențial pentru încălzirea și apa caldă din clădirea ambasadei și din zona rezidențială a misiunii diplomatice, scrie aceasta într-o scrisoare adresată ministerului de externe irlandez.

„Ambasada a verificat cu alți furnizor din regiunea Dublin privind disponibilitatea stocurilor de diesel, dar toți au refuzat să coopereze. Ambasada mai are o cantitate foarte limitată doar până la sfârșitul săptămânii”, mai scrie ambasada.

Ambasada Rusiei a mai transmis ministerului de externe de la Dublin că rușii care trăiesc acolo nu se simt în siguranță și se simt discriminați ca urmare a războiului din Ucraina.

O sursă din cadrul unei companii petroliere spune că rușii sunt „disperați” și caută să fie livrați „cât de curând posibil” 3000 de litri de păcură din afara capitalei, companiile refuzând să furnizeze stocuri.

„Erau de acord să plătească tot în avans. Banii nu erau o problemă, ar fi plătit orice”, mai spune sursa. De asemenea, compania ar refuza să livreze și din cauza crimelor de război comise în Ucraina.

Întrebat despre această situație, vicepremierul irlandez Leo Varadkar spune: „Simpatie pentru guvernul rus, ambasada rusă, nu am”.

Guvernul irlandez verifică dacă e nevoit să intervină, sub Convenția de la Viena. Însă surse citate de publicație spun că ministerul de externe „nu poate forța o companie să facă afaceri cu rușii”.

Ambasada a devenit ținta revoltei irlandezilor față de războiul dus de președintele Vladimir Putin, scrie The Irish Times.

Ambasada a fost scena protestelor celor care se opun invaziei din Ucraina.

Oamenii au cerut guvernului în mod repetat să-l expulzeze pe ambasadorul rus, Yuri Filatov.

Luna trecută, un bărbat a fost acuzat de daune și condus imprudent după ce a intrat cu camionul în poarta ambasadei.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri