Ambasada Rusiei în UK a șters postarea cu Muntele Everest – teritoriu rusesc. Replică ironică pentru britanici

Data actualizării: Data publicării:
ambasada

Ambasada Rusiei de la Londra a șters postarea de pe Twitter în care susținea că Muntele Everest este teritoriu rusesc. Însă a revenit cu o replică ironică la adresa britanicilor.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Bună dimineața! (Muntele Everest, Rusia)”, era mesajul însoțit de o fotografie a celui mai înalt punct de pe Pământ.

Aflat la granița dintre Nepal și Tibet (China), Everestul se află la o distanță de 2.500 de kilometri față de cea mai apropiată frontieră a Rusiei.

Mai mulți utilizatori au început să facă glume pe seama acestei gafe. „Crimeea nu e îndeajuns”, a scris unul dintre ei.

Marți, pe contul de Twitter al ambasadei ruse a apărut un alt mesaj: „Legat de aproprierea Everestului. Se mai întâmplă și rahaturi digitale”. Apoi, misiunea diplomatică a trimis un mesaj voalat legat de istoria Marii Britanii: „De exemplu, s-ar fi putut auzi că tânărul soț al cuiva a condus expediția britanică în Tibet”.

Tweet-ul face referire, printr-un joc de cuvinte, la Francis Younghusband, exploratorul care a condus o expediție militară în Tibet în iarna anului 1903, în urma căreia sute de oameni au murit, transmite Moscow Times.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri