Ambasada SUA în Ucraina îi îndeamnă pe americani să părăsească țara din cauza „amenințării crescute” de acțiune militară a Rusiei

Data actualizării: Data publicării:
sediul ambasadei sua la kiev, zapada, drapel inaltat pe catarg in curte
Ambasada SUA la Kiev. Foto: Profimedia

Ambasada SUA la Kiev îi îndeamnă pe cetățenii americani să părăsească Ucraina, din cauza situației de securitate „imprevizibile” cauzate de „amenințarea sporită a unei acțiuni militare ruse”.

Într-un mesaj postat pe site-ul său, misiunea diplomatică îi îndeamnă pe americani să părăsească Ucraina cu avioane comerciale sau cu alte mijloace de transport. Cei care au dificultăți în a obține un bilet de avion sunt rugați să contacteze ambasada pentru a primi ajutor, inclusiv împrumuturi de repatriere pentru cei care nu au bani să-și plătească biletele.

De asemenea, ambasada le-a cerut tuturor cetățenilor americani din Ucraina să completeze un formular online, astfel încât să poată comunica mai bine cu ei.

Acest lucru este deosebit de important dacă intenționați să rămâneți în Ucraina”, se arată în mesaj.

De altfel, în urmă cu 2 zile, Departamentul de Stat al SUA a trimis o avertizare de călătorie de nivel 4 pentru Ucraina, prin care le cere cetățenilor americani să nu călătorească în această țară.

De asemenea, Departamentul de Stat a dispus plecarea tuturor membrilor de familie care însoțesc personalul Ambasadei SUA din Kiev, invocând „amenințarea unei acțiuni militare rusești”. Washingtonul a permis și ca personalul neesențial să părăsească țara.

Condițiile de securitate, în special de-a lungul granițelor Ucrainei, în Crimeea ocupată de Rusia și în estul Ucrainei controlat de Rusia, sunt imprevizibile și se pot deteriora rapid”, arată Departamentul de Stat.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri