Ambasadorul Chinei în SUA spune că Beijingul nu va trimite arme Rusiei

Data publicării:
Ambasadorul Chinei în SUA, Qin Gang, face declaratii asezat la un birou cu steagurile sua si china in spate
Ambasadorul Chinei în SUA, Qin Gang. Foto: Profimedia

Ambasadorul Chinei în SUA spune că țara sa nu va trimite arme Rusiei pentru a fi folosite în Ucraina, dar nu a exclus definitiv posibilitatea ca Beijingul să se răzgândească în viitor, relatează The Guardian.

Întrebat duminică la CBS dacă China ar putea trimite bani sau arme Rusiei, ambasadorul Qin Gang a spus: „Există dezinformare cu privire la faptul că China oferă asistență militară Rusiei. Respingem acest lucru”.

„Ceea ce face China este să trimită mâncare, medicamente, saci de dormit și lapte praf pentru copii, nu arme și muniții, către niciuna dintre părți”, a adăugat el.

Qin a spus că Beijingul continuă să „promoveze discuțiile de pace și să ceară încetarea imediată a focului”.

El a vorbit și despre apelurile făcute de Occidentul către China, să condamne invazia rusă în Ucraina. Acest tip de condamnare publică „nu ajută”, a spus el.

„Avem nevoie de rațiune. Avem nevoie de curaj. Și avem nevoie de o diplomație bună”, a spus el.

În urmă cu două zile, în timpul unei convorbiri telefonice, președintele american Joe Biden i-a spus omolologului său chinez Xi Jinping că vor exista „implicații și consecințe” în cazul în care China oferă sprijin material Rusiei în atacurile sale „ brutale” din Ucraina.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri