Ambasadorul Israelului în România: Acum două zile, premierul israelian i-a făcut lui Putin oferta să intermediem negocierea cu Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
david saranga
David Saranga, ambasadorul Israelului în România. FOTO: Captură Digi24

David Saranga, ambasadorul Israelului în România, a declarat la Digi24 că premierul israelian a vorbit cu Vladimir Putin în urmă cu două zile și i-a făcut o ofertă de a intermedia negocierile cu Ucraina.

"Credem că ambele părți trebuie să stea la masa negocierilor. Sunt israelieni care vor să meargă să lupte alături de ucraineni, sunt israelieni care s-au întors în Ucraina pentru a oferi ajutor oamenilor de acolo.

Israel are o relație foarte bună cu Ucraina și cu Rusia, suntem dispuși să intermediem dacă e nevoie. Prim-ministrul israelian a făcut această ofertă în discuția cu Vladimir Putin de acum două zile. Este o comunitate foarte mare evreiască în Ucraina, în același timp e o comunitate foarte mare de evrei care locuiesc în Rusia. Relația bună cu ambele părți sper că poate să ajute", a declarat David Saranga la Digi24.

Pe de altă parte, ambasadorul a vorbit despre situațiile emoționante pe care le-a văzut la Vama Siret și s-a declarat impresionat de mobilizarea pentru ajutorarea refugiaților. El a făcut declarații și despre ajutorul pe care Israel l-a oferit ucrainenilor.

"Azi am început să trimitem 100 tone de ajutoare - echipament medical, echipamente, paturi, corturi, echipamente pentru a purifica apa. Le-am trimis prin Polonia, vom continua să sprjinim populația de acolo.

Erau 14.000 israelieni în Ucraina, guvernul le-a cerut să plece, înainte de război au plecat 4.000, apoi încă 2.000, mai sunt câteva mii care vor să plece, dar nu este ușor", a spus Saranga. 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri