Ambasadorul României în SUA, întâlnire cu doi dintre judecătorii Curții Supreme a Statelor Unite

Data publicării:
Ambasadorul României în SUA a adus în discuție și relația bilaterală între SUA și România, subliniind că aceasta se află într-un punct culminant.
Ambasadorul României în SUA a adus în discuție și relația bilaterală între SUA și România, subliniind că aceasta se află într-un punct culminant. Sursă foto: Andrei Muraru/facebook

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a avut o întâlnire cu doi dintre cei nouă membri ai Curții Supreme de Justiție a Statelor Unite, potrivit anunțului făcut de diplomatul român pe pagina sa de facebook. 

„Onorat să îi cunosc pe doi dintre titanii sistemului de justiție American – în cadrul unei întâlniri cu judecătorul Stephen Breyer, în timpul căreia ni s-a alăturat și judecătorul Samuel Alito, ei fiind doi dintre cei nouă membri ai Curții Supreme de Justiție a Statelor Unite”, a transmis ambasadorul Andrei Muraru.

Acesta a subliniat că unul dintre judecători are rădăcini românești. „Am avut o conversație extrem de plăcută cu judecătorul Breyer, care are rădăcini românești, mai precis transilvănene – străbunicul lui patern a emigrat din România în Statele Unite, unde s-a stabilit în Cleveland, Ohio. Stephen Breyer s-a născut însă în San Francisco, California”, a precizat reprezentantul României la Washington. 

Citește și: Ambasadorul Andrei Muraru începe turneul „50 States, One Community” în comunitățile românești din SUA

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ambasadorul României în SUA a adus în discuție și relația bilaterală între SUA și România, subliniind că aceasta se află într-un punct culminant. 

„Am discutat și despre relația dintre România și Statele Unite, care indubitabil se află într-un punct de climax, iar unul dintre cele mai importante noduri de legătură ale parteneriatului nostru bilateral este angajamentul comun față de securitatea și prosperitatea transatlantică. Am vorbit și despre vizita pe care am făcut-o recent în Cleveland, acolo unde s-au stabilit printre primele comunități de români din Statele Unite.

I-am transmis judecătorului Breyer faptul că Statele Unite au susținut parcursul democratic al României, care a început în urmă cu 30 de ani (chiar înainte, prin intermediul posturilor de radio Europa Liberă și Vocea Americii) – în Statele Unite am găsit de la debutul nostru democratic un partener care ne-a ajutat în procesul de consolidare a drepturilor și libertăților câștigate. În fine, printre afinitățile noastre comune, pregnant este respectul pentru statele noastre, pentru democrație și pentru statul de drept”, a mai subliniat ambasadorul Andrei Muraru. 

Citește și: Ambasadorul României la Washington a discutat cu Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională al Președintelui SUA

Editor : M.D.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri