Ambasadorul Rusiei la ONU: Bombardăm Ucraina pentru că primește arme din Occident. Când vor înceta atacurile

Data publicării:
vasili nebenzia cu casca de traducere asculta in sedinta adunarii gerale onu si se stramba
Vasili Nebenzia, ambasadorul Rusiei la ONU, acuză Occidentul că vrea să prelungească războiul din Ucraina. Foto: Profimedia

Rusia va continua să bombardeze Ucraina atâta vreme cât Kievul primește arme din Occident, a declarat ambasadorul rus la ONU, Vasili Nebenzia. El a mai precizat că atacurile nu vor înceta până când Ucraina nu se va așeza la masa negocierilor.

Forțele ruse lovesc „infrastructura din Ucraina ca răspuns la aprovizioarea acestei țări cu arme de către Occident și la apelurile nesăbuite către Kiev de a obține o victorie militară împotriva Rusiei”, a declarat Vasili Nebenzia miercuri în Consiliul de Securitate ONU, potrivit agenției TASS.

„Subminarea capacităților de luptă ale armatei ucrainene, care amenință securitatea și integritatea teritorială a Rusiei, este unul dintre scopurile Ministerului Apărării. Și îl vom implementa prin mijloace militare, până când regimul de la Kiev va adopta o poziție realistă, care va permite, în cadrul negocierilor, să discutăm și să rezolvăm chestiunile care ne-au forțat să pornim operațiunea militară specială”, a mai adăugat Nebenzia.

„Deocamdată, ce auzim de la dl. Zelenski și asociații săi în niciun caz nu sunt semnale că ar fi pregătiți pentru pace, ci doar un limbaj de amenințări nesăbuite și ultimatumuri. Șefii din Occident ai Kievului doar încurajează această direcție iresponsabilă, pentru că profită de pe urma unui război pe teritoriul Ucrainei, până la ultimul ucrainean, permițând complexului lor militar-industrial să obțină profituri uriașe, dar și să testeze armele NATO. Prin urmare, țările vestice încearcă să-și stabilească hegemonia geopolitică cu ajutorul unor proxy și cu prețul vieții ucrainenilor obișnuiți”, a concluzionat ambasadorul rus, potrivit TASS.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri