Ambasadorul Rusiei pe lângă UE: Nu va avea loc niciun atac miercurea aceasta. Războaiele din Europa rareori încep într-o zi de miercuri

Data actualizării: Data publicării:
vladimir cijov
Ambasadorul Rusiei pe lângă UE: Nu va avea loc niciun atac miercurea aceasta. FOTO: russiaeu.ru

Ambasadorul Rusiei pe lângă Uniunea Europeană, Vladimir Cijov, a respins miercuri avertismentele SUA cu privire la un posibil atac rusesc asupra Ucrainei, transmite dpa, citată de Agerpres.

"În ceea ce priveşte Rusia, vă pot asigura că miercurea aceasta nu va avea loc niciun atac. Nu va exista nicio escaladare nici săptămâna viitoare, nici în săptămâna următoare, nici luna viitoare", a spus Cijov în declaraţia publicată în ediţia de miercuri a cotidianului german Die Welt.

"Războaiele din Europa rareori încep într-o zi de miercuri", a adăugat el.

Guvernul SUA a anunţat că apreciază posibilă o incursiune rusă în Ucraina înaintea încheierii Jocurilor olimpice de iarnă din China, duminică.

SUA şi aliaţii din NATO acuză că Rusia pregăteşte un nou atac asupra Ucrainei după anexarea peninsulei Crimeea în 2014, acuzaţie pe care Moscova o neagă. Ambasadorul Cijov a condamnat afirmaţiile SUA cu privire la un posibil atac asupra Ucrainei.

"Când aduci acuzaţii, în special acuzaţii foarte grave împotriva Rusiei, ai şi responsabilitatea de a prezenta dovezi. Altfel, e calomnie". Şi a întrebat: "Deci unde sunt dovezile?"

Ambasadorul rus a cerut din nou Occidentului să ia în serios preocupările de securitate ale Rusiei.

"Când partenerii noştri vor asculta în sfârşit preocupările noastre legitime, un proces de destindere nu va întârzia să apară. Acest lucru ar fi în interesul tuturor europenilor, de la Lisabona la Vladivostok, dar şi al tuturor celorlalte naţiuni din lume".

Kremlinul a cerut ca NATO să îşi limiteze activităţile în Europa de Est şi să promită că nu va primi în rândul său foste republici sovietice, precum Ucraina. Moscova a cerut, de asemenea, interzicerea desfăşurării la graniţele Rusiei a unor sisteme de arme, inclusiv a unui sistem american de apărare antirachetă.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri