Galerie Foto Ambasadorul Ucrainei în Germania spune că tancurile donate Ghepard au 40 de ani vechime și cere "arme germane moderne"

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0686852725
Tanc antiaerian "Ghepard". Sursa foto: Profimedia Images

Ucraina cere Germaniei să-i furnizeze armament mai modern, la doar câteva zile după ce guvernul german a aprobat livrarea directă de tancuri antiaeriene armatei ucrainene pentru prima oară, relatează duminică DPA.

Ambasadorul Ucrainei în Germania, Andrii Melnik, a declarat pentru publicaţia Bild am Sonntag că tancurile antiaeriene "Ghepard" au o vechime de 40 de ani. Pentru a învinge Rusia, "avem nevoie de cele mai moderne arme germane", a spus el.

Tanc antiaerian
Tanc antiaerian "Ghepard". Sursa foto: Profimedia Images

Ucraina ar avea nevoie de tancuri mai noi "Leopard" şi "Marder", precum şi obuziere autopropulsate, dar "şi multe altele", a spus diplomatul ucrainean, potrivit căruia cancelarul Olaf Scholz a reacţionat lent la războiul din Ucraina, comparându-l cu predecesorul său în funcţie, Angela Merkel.

"Olaf Scholz pare să se comporte la fel ca Angela Merkel: mai întâi aşteaptă, observă şi va decide cândva mai târziu sau nu. Ceea ce lipseşte este imaginaţia şi curajul", a opinat el.

Kievul, a spus ambasadorul ucrainean, doreşte şi o mai mare finanţare din partea Germaniei pentru a ajuta Kievul să se reînarmeze, scrie Agerpres.

Diplomatul consideră temerile Germaniei de a deveni parte a conflictului drept absurde, deoarece, în opinia sa, "pentru Putin, Germania este de mult timp parte a conflictului". "Cei care vor să prevină extinderea războiului acestuia trebuie să ne ajute acum să-l punem pe Putin la punct", a afirmat Melnik.

În opinia sa, "al Treilea Război Mondial a început deja". "Atacul lui Putin împotriva Ucrainei afectează lumea întreagă", a concluzionat ambasadorul ucrainean.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri