Sari la conținut

America alege | Mesajul ambasadorului Hans Klemm

Parteneriatul strategic dintre Statele Unite și România nu a fost niciodată mai puternic și, indiferent de rezultatul alegerilor de pe 8 noiembrie de peste ocean sau cele de pe 11 decembrie din România, este important ca el să rămână pe o linie pozitivă, a afirmat ambasadorul SUA în România, Hans Klemm.

Diplomatul cu ocazia tradiționalei petreceri prilejuite de noaptea alegerilor prezidențiale americane, informează Agerpres.

A fost o campanie foarte lungă, controversată, dramatică, dar și plină de obstacole pentru toți cei interesați în sănătatea democrației. economie și societății americane. Totul va fi decis în această seară, a spus diplomatul american. El a mai adăugat că puține campanii electorale din SUA au scos la iveală diviziuni sociale, economice și educaționale precum campania pentru prezidențialele din 2016. „Va fi o provocare pentru următorul președinte, fie ca este Hillary Clinton, fie ca este Donald Trump, să încerce să vindece aceste clivaje”, a adăugat Hans Klemm.

El a mai afirmat că parteneriatul strategic cu România este foarte puternic, în toate dimensiunile sale strategice: securitate, încercarea de a construi instituții care să lupte împotriva corupției, dar și consolidarea relațiilor economice și comerciale și a facilitarea schimburilor educaționale.

„Niciodată acest parteneriat nu a fost mai puternic în ceea ce privește contribuțiile pe care România le-a adus. Ceea ce cred eu că este important e că rezultatul alegerilor americane de astăzi și rezultatul alegerilor din România din 11 decembrie e nevoia de a ne asigura că parteneriatul nostru strategic va rămâne pe o traiectorie pozitivă. Sper ca electoratul roman se va prezenta și el la urne în număr mare și că va alege un guvern bazat pe încredere și integritate”, a mai spus Hans Klemm.

Ambasadorul american i-a invitat pe români să voteze în număr cât mai mare la 11 decembrie.

"Dacă ați ascultat ultimele afirmații făcute atât de Hillary Clinton, cât și de Donald Trump, în ultimele zile, una din temele comune este: Vă rog, votați! Și as vrea să vă rog și pe voi și să vă reamintesc ca pe 11 decembrie să votați!” a insistat Hans Klemm.

Diplomatul a mai precizat că toate încasările petrecerii prilejuite de noaptea alegerilor americane vor fi donate victimelor incediului din clubul Colectiv.