Americanul care a inspirat Ice Bucket Challenge a murit la vârsta de 34 de ani

Data publicării:
Pete Frates și Ice Bucket Challenge. Peter a fost jucător de baseball, dar a fost diagnosticat cu ALS, nemiloasa boală ce duce la atrofia mușchilor. Provocarea sa a devenit virală și a permis strângerea unor fonduri considerabile pentru cercetarea ALS
Pete Frates și Ice Bucket Challenge. Peter a fost jucător de baseball, dar a fost diagnosticat cu ALS, nemiloasa boală ce duce la atrofia mușchilor. Provocarea sa a devenit virală și a permis strângerea unor fonduri considerabile pentru cercetarea ALS Foto: captură vimeo

Pete Frates, americanul care a inspirat provocarea găleții de apă cu gheață (Ice Bucket Challenge) pentru a strânge bani pentru găsirea unui remediu pentru scleroza laterală amiotrofică (ALS), a murit la vârsta de 34 de ani, scrie Mediafax.

Peter Frates, un sportiv care în timpul liceului a făcut parte din echipa de baseball Boston College, a murit la cinci ani după ce provocarea sa, care a devenit virală, a inspirat oamenii din întreaga lume - inclusiv celebrități - pentru a conștientiza publicul în legătură cu această boală mortală.

„Peter Frates. Un soț pentru Julie, un tată pentru Lucy, un fiu pentru John și Nancy, un frate pentru Andrew și Jennifer. Pete a murit înconjurat de familia sa iubitoare, în pace, la 34 de ani, după o luptă eroică cu ALS. Pete a fost o inspirație pentru atâția oameni din întreaga lume care s-au îmbărbătat din curajul și rezistența sa”, spune familia într-un comunicat transmis luni.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Pete Frates a fost diagnosticat în 2012 cu ALS, o boală cunoscută și sub numele de boala Lou Gehrig. Încă nu se cunoaște leacul pentru acesată boală, care slăbește mușchii și împiedică funcționarea corpului.

Boala sa l-a inspirat să ajute la declanşarea Ice Bucket Challenge în 2014, alături de Pat Quinn. Provocarea, în care mii de persoane s-au filmat turnându-şi o găleată de apă cu gheață în cap, a dus la implicarea a aproximativ 17 milioane de oameni din întreaga lume. Clipurile, devenite virale, pe lângă creșterea gradului de conștientizare, au contribuit la strângerea a peste 220 de milioane de dolari pentru cercetări, în încercarea de a găsi un remediu pentru această boală gravă, care scurtează semnificativ viața unei persoane.

În 2014, „Ice Bucket Challenge” s-a numărat printre cei mai căutați termeni pe Google.

În 2016, Universitatea Medicală din Massachusetts anunța că a descoperit gena responsabilă pentru apariția sclerozei laterale amiotrofice, grație ajutorului dat de ALS Association, care a donat un milion de dolari strânși în urma provocării găleții cu apă.

Stephen Hawking, renumitul astrofizician britanic, a suferit și el de ALS, dar a fost o excepție. El a murit în 2018 la vârsta de 76 de ani, o vârstă pe care niciun doctor n-ar fi crezut că o va atinge un pacient cu ALS. Stephen Hawking a devenit celebru datorită lucrărilor revoluţionare despre univers, dar și pentru faptul că reuşit să facă faţă bolii de care suferea, scleroză laterală amiotrofică sau boala Lou Gehrig, timp de peste 50 de ani.

Editor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri