Amfore vechi de aproape 2.000 de ani, găsite într-un magazin de fructe de mare

Data publicării:
amfore
Sursa foto: Guarda Civil / Twitter

Autoritățile spaniole care făceau un control de rutină la un magazin de fructe de mare congelate din Alicante au avut surpriza să găsească obiecte de arte folosite ca decorațiuni, informează BBC.

Fiul proprietarului ar fi găsit obiectele în timp ce pescuia, potrivit presei locale.

La fața locului au fost găsite treisprezece amfore despre care se crede că dateză din secolul 1, dar și o ancoră veche de 200 de ani și o placă de calcar.

Atât proprietarul magazinului, cât și fiul său, sunt acum anchetați.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

"Amforele ar fi putut fi obținute prin jefuirea unor nave naufragiate", iar acestea ar fi protejate de lege fiind considerate obiecte arheologice, se arată într-un comunicat lansat de Garda Civilă.

Obiectele arheologice au fost mutate în muzeul din Santa Pola, pentru a fi cercetate.

Amforele ar fi putut transporta ulei, vin sau sos de pește, iar despre una dintre ele se crede că este mult mai valoroasă și rară decât restul. Pe placa de calcar se distinge cuvântul "este" care înseamnă "est" în spaniolă.

Cei doi bărbați ar putea fi acuzați de "infracțiuni împotriva moștenirii istorice", precum și posesia de obiecte de proveniență suspectă sau ilegală.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri