Amplă operațiune a poliției la Montreal, după ce s-a anunțat o luare de ostatici într-o clădire de birouri

Data publicării:
persoane pe acoperis montreal - captura
Imagini din elicopter au arătat mai multe persoane refugiate pe acoperișul unei clădiri din Montreal unde s-a raportat o luare de ostatici Foto: captură video

O amplă operațiune a poliției a fost declanșată vineri după-amiază în centrul orașului Montreal, din Canada, într-o clădire unde se afla sediul unei mari companii care produce jocuri video, Ubisoft, dar și alte firme. Presa locală a scris că persoane înarmate țin ostatici zeci de persoane, după ce au apărut imagini cu polițiști desfășurați pe străzile din jurul clădirii.

În plus, alte imagini, surprinse din elicopter, aratau zeci de oameni refugiați pe acoperișul clădirii aflate în centrul orașului Montreal.  Au apărut informații în presă că alți angajați s-ar fi baricadat în birouri.

În orice caz, străzile din jur au fost închise de poliție și la fața locului a fost desfășurat un număr impresionant de forțe de ordine, care au început să evacueze clădirea. Cinci autobuze ale serviciului public de transport au fost aduse pentru a transporta persoanele evacuate din clădiri. Din cauza pandemiei, însă, mulți dintre angajații Ubisoft lucrează de luni se zile de acasă.

În cele din urmă, ceea ce părea a fi o luare de ostatici s-a dovedit a fi fost o farsă din partea unei persoane care a alertat serviciile de urgență chiar din interiorul clădirii, scrie Journal de Montreal. După ce agenții au inspectat clădirea, a devenit evident că amenințarea de securitate nu era reală.

 

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri