Anchetă pe un aeroport londonez după descoperirea unui colet care conținea uraniu

Data publicării:
avion in zbor
Ancehtă după descoperirea unui pachet suspect conținând uraniu, pe aeroprotul Heathrow din Londra. Foto: Profimedia Images

Poliţia britanică a deschis o anchetă după ce autoritățile aeroportului Heathrow din Londra au confiscat un colet care conţinea uraniu, informează Agerpres care citează France Presse. Coletul provine din Pakistan.

Coletul a fost descoperit la 29 decembrie în timpul unui control de rutină efectuat de agenţi ai serviciului de frontieră, a precizat poliţia.

Potrivit tabloidului The Sun, primul care a relatat despre această captură, coletul provine din Pakistan şi a sosit în Anglia la bordul unui avion care decolase din Oman.

Uraniul a fost descoperit într-un transport de fier vechi, iar anchetatorii încearcă să stabilească dacă această descoperire este rezultatul unei 'manipulări necorespunzătoare' în Pakistan, a relatat BBC.

'Aş dori să liniştesc populaţia: cantitatea de material contaminat este extrem de redusă, iar expertiza a concluzionat că nu prezintă niciun fel de pericol pentru public', a declarat pentru presa locală comandantul de poliţie Richard Smith.

'Chiar dacă ancheta noastră continuă, acest colet nu pare să fie legat de nicio ameninţare directă, conform ultimelor noastre investigaţii', a mai adăugat el.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri