ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs accidentul de tren din Italia, în care un român a murit încercând să salveze vieți

Data publicării:
accident tren 4

Românul care a murit în accidentul feroviar din Italia încerca să prevină tragedia și se afla în afara TIR-ului lovit de tren. Camionul rămăsese blocat pe linia de cale ferată, prins între bariere, așa că românul, care se afla în convoiul de escortă a TIR-ului, s-a luptat până în ultima clipă să ridice bariera.

Citește și: VIDEO. Momentul impactului dintre tren și camion. În accidentul din Italia și-a pierdut viața un român

El a reușit să îi salveze viața șoferului de TIR, însă nu a mai putut să se salveze și pe el, fiind prins în impactul nimicitor. Mecanicul trenului a murit şi el, iar 20 de călători au fost răniţi.

Citiți și: Românul care a murit în Italia încercând să salveze viețile altora

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Primele date arată că vehiculul lovit, un camion cu transport agabaritic, începuse traversarea căii ferate când semaforul era încă verde. Fie din cauza vitezei reduse şi a greutăţii considerabile, fie din cauza unei manevre greşite, TIR-ul a rămas pe şine şi după coborârea celor două bariere. A mai trecut aproape un minut până la impactul cu trenul.

„Românul încerca să ridice o barieră şi foarte probabil a fost lovit de una dintre bucăţile care au sărit ori din tren, ori din încărcătura pe care o transporta acest camion, pentru că bucaţi sunt peste tot. El nu a murit la impact, a fost transportat la spital cu răni destul de grave şi a murit la scurt timp”, a relatat Sergiu Balaban, corespondentul Digi24 în Italia.

În ultimii 13 ani în Italia au avut loc peste 200 de accidente grave la trecerile de cale ferată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri