Anthony Fauci avertizează că situația epidemiei de coronavirus din SUA "chiar nu e bună": Trebuie să ne ocupăm imediat

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump si Anthony Fauci in timpul unei conferinte de presa
Anthony Fuci și Donald Trump. Foto: Guliver / Getty Images

Medicul american Anthony Fauci, principalul expert și directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, a apreciat luni că situaţia epidemiei de coronavirus din ţara sa "chiar nu e bună", scrie Agerpres, citând dpa.

Fauci a avertizat că "este o situaţie gravă de care trebuie să ne ocupăm imediat" şi că Statele Unite se confruntă în continuare cu primul val de infectări. El a subliniat că tinerii au nevoie de mai multe îngrijiri, deoarece pacienţii cu vârste sub 40 de ani constituie o parte tot mai mare din totalul cazurilor de coronavirus. Ei pot răspândi virusul, iar tinereţea nu asigură protecţia împotriva îmbolnăvirii grave de COVID-19.

În ultimele zile, 14 state americane şi-au depăşit recordurile de cazuri noi. Numai de la începutul lui iulie, bilanţul făcut de ziarul New York Times arată 250.000 de teste pozitive. Marți, SUA au atins pragul de 3 milioane de îmbolnăviri de COVID-19, potrivit datelor prezentate de worldmeters.info.

Într-un discurs ţinut la sfârşitul săptămânii trecute, cu ocazia Zilei Independenţei Statelor Unite (4 iulie), Trump a susţinut, fără a prezenta dovezi, că 99% din cazurile de coronavirus sunt "complet inofensive", iar strategica sa de combatare a virusului "merge bine".

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri