Anthony Fauci avertizează că graba cu care s-ar putea lansa un vaccin anti-COVID pune în pericol testarea altora

Data publicării:
Dr. Anthony Fauci
Dr. Anthony Fauci Foto: GettyImages

Distribuirea unui vaccin anti-COVID înainte ca eficiența acestuia să fie dovedită este o idee proastă care ar putea pune în pericol şi testarea altor vaccinuri, a declarat medicul american Anthony Fauci, potrivit CNN

"Ultimul lucru cu care nu ai vrea să ai de-a face la un vaccin este să primeşti o autorizaţie de utilizare de urgenţă (EUA) înainte de a avea date sigure privind eficiența acestuia", a explicat Fauci. „Unul dintre pericolele potenţiale dacă lansezi prematur un vaccin este că ar face dificil, dacă nu imposibil, ca celelalte vaccinuri să mai înscrie oamenii în procedura de testare”.

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a declarat că este posibil să apară un vaccin anticoronavirus înaintea scrutinului prezidenţial şi parlamentar din noiembrie, relatează Reuters.

Experții se tem, însă, că Trump ar putea face presiuni asupra FDA pentru a aproba un vaccin prin intermediul unui EUA înainte ca acesta să fie testat complet - o metodă care nu a fost niciodată utilizată pentru a aproba un vaccin destinat unei utilizări pe scară largă.

„Pentru mine, este absolut esenţial să demonstrezi că un vaccin este sigur şi eficient, ambele”, a spus Fauci.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri