Anthony Fauci: Redeschiderea prematură a SUA poate provoca suferință și decese care ar putea fi evitate

Data actualizării: Data publicării:
Dr. Anthony Fauci
Dr. Anthony Fauci Foto: GettyImages

Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, este audiat, marți, de Senatul Statelor Unite pe tema epidemiei de coronavirus. Medicul a avertizat că o repornire prematură a economiei americane ar putea avea consecințe dezastruoase, scrie CNN

Medicul Fauci a avertizat că dacă statele se vor redeschide prea repede, în ciuda recomandărilor specialiștilor, "există un risc real de izbucnire a unui nou focar de infecții care nu va mai putea fi controlat". El a mai adăugat că această decizie prematura va submina toate încercările de a reduce cazurile de COVID-19. 

"Ne expunem la riscul apariţiei mai multor focare de epidemie în întreaga ţară. Asta va duce nu doar la suferinţe şi morţi evitabile, ci ne-ar şi readuce în punctul de plecare al eforturilor noastre de a reveni la normal", arată medicul.

Totodată, medicul Fauci a demontat teoria potrivit căreia copiii sunt imuni la coronavirus.

„Nu știm totul despre acest virus și, într-adevăr, este mai bine să fim foarte atenți, în special când vine vorba de copii, pentru că pe măsură ce-l studiem, observăm că dezvoltă simptome pe care nu le-am găsit și în studiile din China sau din Europa", a declarat Fauci.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri