Anthony Fauci spune că SUA poate aduce coronavirusul sub control până în primăvară cu ajutorul vaccinărilor cu doza a treia

Data publicării:
Anthony Fauci gesticulează
Anthony Fauci, directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din SUA. Foto: Profimedia Images

Covid-19 poate fi redus la o boală endemică de la una pandemică și că acest lucru poate fi realizat în SUA până în primăvara anului 2022, dacă guvernul va face posibilă vaccinarea generală cu doze booster (doza a treia), relatează Reuters.

Fauci spune că pentru a aduce coronavirusul sub control în SUA, guvernul trebuie să facă dozele booster disponibile pentru toți americanii dar și că este nevoie de un nivel cât mai crescut al vaccinării.

„Dacă vrem să reducem Covid la o boală endemică, trebuie să avem un nivel de infectare atât de mic încât el să nu mai impacteze societatea, viețile noastre sau economia. Unii oameni încă se vor infecta, alții vor ajunge să fie spitalizați, însă rata va fi atât de mică încât nu ne vom mai gândi atât de mult la situație și nu va mai influența toate deciziile pe care le luăm”, a spus Fauci.

Expertul american a mai spus și că dacă SUA va permite vaccinarea cu a treia doză pentru toți americanii, atunci virusul poate fi adus sub control până în primăvara lui 2022.

„Putem să privim să vedem ce fac țările care au adoptat o campanie de vaccinare cu doze booster pentru toată lumea. Dacă facem și noi acest lucru și o facem corect, cred că putem, până în primăvară, să avem un control bun al situației”, a spus Fauci.

Statele Unite sunt țara cu cel mai mare număr de cazuri confirmate de Covid-19, peste 48 de milioane, dar și cu cele mai multe decese cauzate de această boală, peste 785.000.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri