Video Antivacciniștii și coronascepticii au pătruns cu forța în sediul televiziunii publice din Slovenia

Data publicării:
protestatari si politie intr-un studio de televiziune
Un grup de antivacciniști și coronasceptici au pătruns în studioul de știri al televiziunii publice slovene, cerând să le fie difuzate opiniile Foto: captură video Facebook

Un grup de activişti împotriva vaccinurilor şi de persoane care neagă existenţa coronavirusului au pătruns cu forţa în sediul postului de televiziune publică din Slovenia, RTVS, şi au cerut să le fie difuzate opiniile, relatează dpa, preluată de Agerpres.

În spatele incidentului de vineri seară este o mişcare condusă de fostul ofiţer de armată Ladislav Troha, veteran al războiului de independenţă al Sloveniei din 1991, potrivit agenției slovene de presă STA.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Pe de altă parte, asociaţia jurnaliştilor din Slovenia, DNS, a atras atenţia că incidentul este doar „vârful aisbergului” într-o „campanie de ură” la adresa presei, alimentată de guvernul premierului conservator Janez Jansa, care în prezent asigură președinția Uniunii Europene.

Poliţia a pus capăt rapid incidentului, petrecut vineri seara, şi a arestat 20 de persoane care reuşiseră să pătrundă în studioul de ştiri al postului de televiziune, menționează STA.

„Este un atac inacceptabil asupra presei, jurnalismului şi democraţiei”, a declarat editorul programelor de ştiri de la postul RTVS, Manica Janezic Ambrozic. La rândul său, directorul televiziunii publice, Andrej Grah Whatmough, a anunţat sporirea măsurilor de securitate.

Persoane care neagă existenţa coronavirusului protestează de luni de zile în faţa televiziunii publice din Slovenia şi hărţuiesc angajaţii postului, notează dpa. Potrivit lui Whatmough, o problemă o reprezintă faptul că zona din faţa clădirii televiziunii slovene este un spaţiu public, prin urmare protestatarii au dreptul să se strângă acolo.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri