Antony Blinken a pledat din nou, în Egipt, pentru măsuri de reducere a tensiunilor între Israel şi palestinieni

Data actualizării: Data publicării:
Palestinienii caută printre ruine ceea ce mai pot salva
SUA pledează pentru continuarea eforturilor diplomatice în scopul reducerii tensiunilor între Israel şi palestinieni. Foto: Profimedia

Secretarul de stat american, Antony Blinken, consideră Egiptul un "partener real şi efectiv" al Statelor Unite şi a insistat, în cursul vizitei la Cairo, pentru continuarea eforturilor diplomatice în scopul reducerii tensiunilor între Israel şi palestinieni, conform agenţiei Associated Press, citată de Mediafax.

Antony Blinken s-a întâlnit miercuri cu preşedintele Egiptului, Abdel Fattah el-Sissi, şi cu alţi oficiali de rang înalt de la Cairo.

Secretarul de stat american a reiterat că Administraţia de la Washington va încerca să obţină "susţinere internaţională" pentru reconstrucţia teritoriului palestinian Fâşia Gaza după recentul conflict militar cu Israelul.

Antony Blinken a descris Egiptul ca fiind un "partener real şi efectiv" al Statelor Unite care a avut un rol central în obţinerea armistiţiului între Israel şi organizaţia islamistă Hamas, care deţine controlul asupra Fâşiei Gaza.

SUA şi Egiptul "cred cu tărie că palestinienii şi israelienii merită în mod egal să trăiască în siguranţă şi să se bucure în egală măsură de libertate, de oportunităţi şi demnitate. Lucrăm împreună în acest sens", a subliniat Antony Blinken.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri