Antony Blinken cere încetarea imediată a violenţelor din Sudan

Data publicării:
Secretarul de stat american Antony Blinken face declaratii la Bucuresti
Secretarul de stat american Antony Blinken. FOTO: Facebook MAE

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a cerut sâmbătă o „încetare imediată” a violenţelor în Sudan, unde au loc ciocniri violente, soldate cu moartea a cel puţin trei civili, între grupări paramilitare şi armată, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Cerem părţilor beligerante să înceteze imediat orice violenţă”, a scris Blinken pe Twitter, afirmând că este „profund îngrijorat”. Până în prezent niciun angajat al ambasadei americane la Khartoum nu a făcut o declaraţie.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Rusia a cerut, de asemenea, măsuri urgente pentru o încetare a focului în Sudan, unde au loc ciocniri violente între grupuri paramilitare şi armată. „Evenimentele dramatice care se desfăşoară în Sudan provoacă îngrijorare serioasă la Moscova. Facem apel la părţile în conflict să dea dovadă de voinţă politică şi reţinere şi să ia măsuri urgente pentru o încetare a focului”, a declarat Ministerul rus de Externe într-un comunicat.

Forţele de Sprijin Rapid (FSR), ale generalului Mohamed Hamdane Daglo, au anunţat sâmbătă că au preluat controlul asupra palatului prezidenţial al şefului armatei Abdel Fattah al-Burhane, care conduce de facto Sudanul de la lovitura de stat din octombrie 2021.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri