Antony Blinken: Vrem o relație mai stabilă și mai predictibilă cu Rusia, dar vom răspunde în consecință la agresivitate

Data actualizării: Data publicării:
Antony Blinken
Secretarul de stat american, Antony Blinken. Foto: Profimedia Images

Statele Unite speră la o relație mai stabilă și mai predictibilă cu Rusia, dar dacă aceasta continuă să fie „agresivă”, atunci Washington-ul va răspunde în consecință, a spus șeful diplomației americane, Antony Blinken, în cadrul unui interviu, marți, relatează Reuters.

„Dacă Rusia va continua să acționeze nesăbuit sau agresiv, atunci noi vom răspunde, nu de dragul conflictului, nu pentru a escalada, ci pentru a ne apăra interesele și valorile”, a declarat Blinken într-un interviu pentru cotidianul italian La Repubblica.

Blinken, care s-a aflat la Roma, s-a referit la atacurile cibernetice și la încercarea de a-l otrăvi pe disidentul rus Alexei Navalnîi.

La începutul lunii, președintele Joe Biden i-a spus lui Putin, la summit-ul de la Geneva, că infrastructura esențială ar trebui să nu fie niciodată ținta atacurilor cibernetice.

Blinken s-a referit și la China, spunând că relația cu această țară „este cea mai complicată”.

„Există aspecte adversative, aspecte competitive și aspecte de cooperare în relația noastră. Nu există un cuvânt care să poată defini satisfăcător această relație”, a adăugat Blinken.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri