Apariție rară a surorii lui Kim Jong-un. A doua cea mai influentă femeie din Coreea de Nord participă la JO de Iarnă

Data publicării:
sora kim jong un

Influenta soră a liderului nord-coreean Kim Jong-un urmează să asiste la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang, în Coreea de Sud, a anunţat marţi Guvernul de la Seul, relatează BBC News, citat de News.ro.

CITEȘTE ȘI: Ea este „creierul” din spatele imaginii lui Kim Jong-un. Cum ajuns a doua cea mai puternică femeie de la Phenian

Kim Yo-jong este cea mai mică dintre fiicele defunctului lider Kim Jong-il, iar poziţia i-a fost consolidată anul trecut, când a fost promovată în Biroul Politic.

Reprezentanţii ambelor Corei vor mărşălui sub acelaşi steag la ceremonia de deschidere a JO. Participarea Nordului este considerată un adevărat ”dezgheţ” în relaţiile dintre cel două ţări surori şi inamice. Însă unii experţi apreciază că este puţin probabil ca acest lucru să aibă vreun impact asupra ambiţiilor nucleare ale Phenianului.

Kim Jong-un și-a promovat recent sora mai mică în ierarhia politică de la Phenian, o măsură pe care mulți analiști au interpretat-o ca făcând parte dintr-un plan al liderului nord-coreean de a-și consolida poziția dinastică de putere în rândurile Partidului Muncitorilor.

Kim Yo-jong a primit o funcție importantă – nu este menționată și natura ei - în cercul restrâns al decidenților din biroul politic al Partidului Muncitorilor, devenind astfel, oficial, a doua cea mai influentă femeie din Coreea de Nord, după soția liderului de la Phenian, Ri Sol-ju, transmite The Guardian.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri