Ucraina I Aproape 20 de morţi din cauza unei coniac falsificat

Data actualizării: Data publicării:
alcool pahare bautura

Peste 40 de victime într-o săptămână, dintre care aproape 20 de persoane au murit, iar tot atâtea au fost internate. Acesta este bilanţul, după ce oamenii au consumat coniac falsificat, potrivit autorităţilor din regiunea Harkov, potrivit News.ro.

alcool pahare bautura

Autorităţile locale susţin că 18 persoane au murit, dintre care cinci în ultimele 24 de ore. Cel puţin alte 21 de persoane care au consumat acest alcool au fost spitalizate. Poliţia din regiunea Doneţk a anunţat moartea a cinci persoane - trei bărbaţi şi două femei - la Limam.

Toate victimele au băut din acelaşi tip de alcool.

Serviciile de ordine au fost alertate joia trecută, în urma primelor decese după consumarea unui coniac falsificat. Ulterior mai mulţi suspecţi, proprietari de magazine din regiunea Harkov, au fost reţinuţi în cadrul unei anchete pentru "fabricare ilegală de produse de calitate inferioară care au antrenat moartea prin otrăvire".

Vinovaţii riscă până la zece ani de închisoare. Acest tip de intoxicaţie mortală cu alcool traficat este destul de rară în Ucraina, însă în Rusia vecină alcoolul falsificat provoacă în continuare mii de morţi anual, scrie RTL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri