Aproape 35.000 de candidaţi s-au înscris în Siria la primele alegeri locale de după izbucnirea războiului

Data publicării:
Siria
Foto: Shutterstock

Autorităţile siriene au validat candidatura a aproape 35.000 de pretendenţi la primele alegeri locale de după 2011, anul izbucnirii războiului, prevăzute să aibă loc pe 16 septembrie, a relatat miercuri un ziar local, citat de AFP, transmite Agerpres.

Siria
Foto: Shutterstock


„Comitetele care se ocupă de candidaţi au validat 34.553 de candidaturi dintre 55.154 de solicitanţi, care îşi vor disputa 18.478 de mandate'', faţă de 17.000 de mandate la alegerile anterioare, a indicat preşedintele Înaltei comisii pentru alegeri, Sleiman al-Qaed, pentru cotidianul pro-regim Al-Watan.

„Un mare număr de sate s-au transformat în municipalităţi, şi de aici numărul mare de mandate (în cadrul consiliilor locale)'' şi prin urmare numărul de candidaţi, a explicat el.

Nici o candidatură nu a fost în schimb prezentată în unele provincii, precum Deir Ezzor (est), Hassake (nord-est) şi Deraa (sud).

Forţele guvernamentale siriene controlează jumătatea de vest a provinciei Deir Ezzor şi capitala sa, dar în provincia Hassake ea nu deţine decât câteva poziţii în oraşul Qamichli şi Hassake.

Ele au preluat luna trecută controlul total al provinciei Deraa, considerată leagănul revoltei împotriva regimului în 2011.

Regimul controlează acum aproape două treimi din ţară, în timp ce jihadiştii, rebelii şi miliţiile kurde deţin restul teritoriului sirian.

Siria a organizat alegeri legislative în 2016, în timp ce ultimul scrutin prezidenţial datează din 2014, la încheierea căruia preşedintele Bashar Al-Assad a fost reales pentru un nou mandat de şapte ani.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri