Armamentul-cheie, prezentat în premieră, cu care Seulul spune că va distruge Coreea de Nord în cazul unui război nuclear

Data publicării:
maxresdefault

Coreea de Sud a prezentat joi, cu ocazia Zilei Forțelor Armate, unele dintre cele mai importante sisteme de arme pe care le are în dotare, inclusiv o garnitură nouă de rachete balistice, transmite agenția Yonhap.

La 70 de kilometri distanță de Seul, în Pyeongtaek, președintele sud-coreean Moon Jae-in a inspectat armele și trupele la sediul celei de-a doua flote militare maritime.

A fost pentru prima oară când Ziua Forțelor Armate s-a desfășurat la o bază navală.

A doua float militară este însărcinată cu apărarea coastelor vestice ale Coreei de Sud, la sud de frontiera cu Nordul.

Printre armamentul strategic expus în cadrul ceremoniei militare s-au numărat și rachetele balistice Hyunmoo-2 și rachetele de croazieră Hyunmoo-3.

Sistemul Hyunmoo-2, care are o rază de acțiune de 800 de kilometri, a fost în premieră prezentat publicului sud-coreean.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Aceste rachete balistice sunt un element-cheie din platforma defensivă organizată pe trei axe a Coreei de Sud, constând în sistemul de lovituri preventive Kill Chain, un sistem de apărare antiaeriană și antirachetă și un plan de „pedeapsă masivă și reprimare”.

Ce implică acest plan? Capitala Coreei de Nord va fi complet distrusă prin tiruri repetate de rachete balistice și obuze, în cazul în care Phenianul va folosi o armă nucleară.

De asemenea, la festivitate au fost expuse și sistemul de rachete tactice ATACMS, ghidajul antitanc Hyungung, rachetele de apărare antiaeriană Patriot PAC-II și sistemul de suprafață M-SAM, precum și sistemul balistic de croazieră Taurus.

„A venit timpul să dezvoltăm o armată puternică și agilă ca un leopard, capabilă să copleșească orice amenințare inamică”, a declarat ministrul Apărării de la Seul, Song Young-moo.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri