Armata indiană a ucis din greşeală 14 mineri

Data actualizării: Data publicării:
soldați indieni pe stradă
Armata indiană a ucis din greşeală 14 civili. Foto: Profimedia Images

Cel puțin 14 civili au fost uciși din greșeală, în India, după ce forțele armate au deschis focul la întâmplare într-o regiune din nordul statului Nagaland, au anunţat duminică oficialii guvernamentali şi militari. Soldații i-ar fi confundat pe mineri cu un grup de rebeli, potrivit Reuters.

Incidentul s-a petrecut în apropierea satului Oting, după ce membrii Assam Rifles - detaşament al forțelor de securitate indiene - au tras focuri de armă asupra unui camion care transporta peste 30 de muncitori spre mina de cărbune.

„Trupele aveau informaţii de la serviciile secrete despre o mişcare militantă în zonă şi, când au văzut camionul, i-au confundat pe mineri cu rebeli şi au deschis focul ucigând şase lucrători”, a spus oficialul poliţiei care a dorit să rămână anonim.

„După ce vestea a ajuns în sat, sute de băştinaşi au înconjurat unitatea. Au incendiat vehicule ale Assam Rifles şi s-au confruntat violent cu trupele folosindu-se de arme primitive”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Soldaţii au ripostat şi au deschis din nou focul, ucigând alţi opt civili şi un membru al forţelor de securitate, a mai spus oficialul.

Totodată, potrivit Ministerului Apărării de la New Delhi, mai mulți membri ai forțelor de securitate au fost răniți în acelaşi incident.

Ministrul indian de Interne, Amit Shah, a declarat că este „îndurerat” de vestea că civilii au fost ucişi în incidentul de sâmbătă noapte.

De asemenea, armata a transmis că „regretă” incidentul „nefericit” şi că acesta este anchetat la cel mai înalt nivel şi a asigurat că vor fi luate măsuri în consecinţă. Armata a precizat că în zonă era planificată o anumită operaţiune, bazată pe informaţii credibile din partea serviciilor secrete legate de prezenţa insurgenţilor în regiune.

Prim-ministrul statului Nagaland, Neiphiu Rio, a declarat pentru Reuters că va fi făcută o anchetă şi vinovaţii vor fi pedepsiţi pentru incidentul pe care el l-a atribuit unei erori a serviciilor secrete.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri