Armata niponă a găsit cinci trupuri şi o bucată din epava unui elicopter dispărut acum zece zile

Data actualizării: Data publicării:
nava militara nipona cauta epava elicopterului cazut
Armata niponă a găsit cinci trupuri şi o bucată din epava unui elicopter dispărut acum zece zile. FOTO: Profimedia Images

Armata niponă a găsit în timpul unor căutări submarine cinci trupuri şi o bucată din epava elicopterului militar dispărut săptămâna trecută cu zece persoane la bord, a anunţat duminică un purtător de cuvânt al Forţelor de Autoapărare (FDA) terestre nipone.

Aparatul era în misiune de recunoaştere atunci când a dispărut de pe radare pe 6 aprilie, în ceea ce FDA terestre au calificat drept "accident aerian".

Doi piloţi, doi mecanici şi şase membri ai echipajului se aflau la bordul aparatului UH-60JA, printre care un general al armatei nipone.

Bucata de epavă găsită pare să fi aparţinut elicopterului dispărut, însă deocamdată nu sunt detalii cu privire la identitatea trupurilor descoperite, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei.

"Mai rămân cinci care nu au fost găsiţi, prin urmare operaţiunile de căutare continuă", a adăugat acesta.

Paza de coastă niponă a mai găsit câteva resturi ce par a proveni de la elicopter, inclusiv o uşă, o pală de elice şi o plută de salvare galbenă ce era încă ambalată într-un sac.
Nicio informaţie nu a fost furnizată cu privire la cauzele acestui aparent accident.

Japonia a mai cunoscut în trecut accidente militare aeriene, precum prăbuşirea în mare, în ianuarie 2022, în centrul acestei ţări, a unui avion de vânătoare F-15, care a dus la moartea celor două persoane aflate la bord.

În 2019, un avion de vânătoare F-35A s-a prăbuşit de asemenea în mare, în largul coastei de nord-est a arhipelagului nipon, iar căutările pentru găsirea trupului pilotului şi epavei pline de secrete tehnologice au fost în final abandonate.  

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri