Video Armistiţiul negociat de Trump în nordul Siriei a durat o zi. Turcii au reînceput bombardamentul zonelor civile kurde cu un spital

Data actualizării: Data publicării:
Fighting Continues In Syria Despite Ceasefire Announcement
FOTO: Burak Kara/Getty Images

Confruntările dintre miliţiile kurde şi armata turcă continuă în nordul Siriei, în pofida armistiţiului anunţat de Vicepreşedintele Statelor Unite Mike Pence, conform martorilor oculari şi luptătorilor kurzi, informează CNN.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Focuri de artilerie au fost observate vineri, la graniţa oraşului Ras al-Ain, unul dntre ţintele principale ale ofensive turce începute săptămâna trecută.

Membrii forţelor kurde spun că focul de artilerie al armatei turce şi rebelilor arabi pro-turci care îi sprijină au lovit mai multe zone cu populaţie civilă în Ras al-Ain, inclusiv un spital. Kurzii spun că cinci luptători au fost ucişi în timpul atacului.

SDF s-a angajat să respecte armistiţiul cu Turcia, dar de noaptea trecută, bombardamentele turcilor şi ale mercenarilor lor au început din nou. Spitalul din Ras al-Ain a fost principala ţintă în această dimineaţă”, a declarat Merivan Qamishlo, reprezentant al miliţiilor kurde.

Situaţia în spitalul din Ras al-Ain este catastrofală. Trei ambulanţe care aparţin Crucii Roşii kurde nu au fost lăsate să intre în curtea spitalului. Au fost trase focuri de arme în direcţia lor. Oraşul este complet înconjurat şi în aer dar şi la sol de armata turcă”, a completat acesta.

Noile confruntări vin după doar o zi de la anunţul lui Mike Pence, conform căruia el şi Erdogan au ajuns la o înţelegere în ceea ce priveşte oprirea avansului turcesc în nordul Siria, începută după ce Donald Trump şi-a abandonat aliaţii kurzi şi i-a lăsat mână liberă preşedintelui turc să pătrundă militar în zonă.

Preşedintele Consiliului European Donald Tusk a declarat, vineri, că „aşa-zisul armistiţiu nu este decât o solicitare de capitulare din partea kurzilor”.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri