Asigurătorii de nave vor anula acoperirea riscului de război în Rusia, Ucraina şi Belarus

Data publicării:
nave cu cereale in turcia
Nave cu cereale care au plecat din porturile ucrainene. FOTO: Profimedia Images

Asigurătorii de nave vor anula acoperirea riscului de război în Rusia, Ucraina şi Belarus, în urma ieşirii din regiune a reasigurătorilor nevoiți să facă față pierderilor puternice, scrie Reuters.

Reasigurătorii îşi reînnoiesc de obicei contractele de 12 luni cu clienţii de asigurări la 1 ianuarie, oferindu-le prima oportunitate de a-şi reduce expunerea de la începutul războiului din Ucraina, după ce au fost afectaţi anul acesta de pierderi legate de conflict şi de uraganul Ian din Florida.

Cluburile P&I (protecţie şi despăgubire) din America, Nord, Marea Britanie şi Vest nu mai pot oferi acoperire pentru riscul de război pentru unele datorii din regiune, de la 1 ianuarie, au spus aceştia în notificări recente de pe site-urile lor.

Cluburile sunt printre cei mai mari asigurători P&I, care acoperă aproximativ 90% din navele oceanice ale lumii.

UK P&I Club a declarat pe 23 decembrie că problema a apărut din cauza lipsei de disponibilitate a reasigurărilor pentru reasigurători, cunoscută şi sub numele de retrocesiune.

”Reasiguratorii Clubului nu mai pot oferi reasigurare pentru expunerea la riscul de război, riscurile teritoriale din Rusia, Ucraina sau Belarus”, se arată în comunicat.

American P&I a declarat pe 23 decembrie că a primit ”o notificare de anulare” pentru regiune de la reasigurătorii săi de risc de război şi, ca urmare, îşi anulează propria asigurare.

Navele au de obicei asigurare P&I, care acoperă cererile de răspundere civilă, inclusiv daunele şi vătămările mediului.

Politicile separate pentru echipamente acoperă navele împotriva daunelor fizice.

Retragerea acoperirii pentru Ucraina şi Rusia se aplică unora, dar nu tuturor tipurilor de poliţe oferite de cluburile P&I, au declarat trei surse de asigurări P&I.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri