Asistent medical condamnat la închisoare pe viață după ce și-a sedat pacienții ca să nu-i deranjeze somnul. Doi dintre ei au murit

Data publicării:
asistent medical
Sursa foto: Profimedia Images

Un asistent medical din Germania a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru două capete de acuzare pentru crimă şi şase pentru tentativă de crimă, după ce s-a aflat că acesta îşi seda pacienţii pentru a nu-l deranja la muncă, informează DPA.

Din cauza gravităţii deosebite a infracţiunilor, tribunalul din Munchen a decis luni că, aproape sigur, acesta nu va fi eligibil pentru eliberare anticipată din închisoare după 15 ani. De asemenea, instanţa i-a impus o interdicţie pe viaţă de a mai lucra ca asistent medical.

Tânărul a recunoscut în faţa instanţei că le-a injectat pacienţilor droguri într-o secţie de recuperare a unui spital din Munchen, pentru a-i menţine sedaţi.

În apărarea sa, bărbatul a declarat că bea întotdeauna mult alcool înainte de a intra în tură şi că dormea la serviciu. Prin urmare, a vrut să se asigure că pacienţii nu-l vor deranja.

"Am făcut o mare greşeală", a declarat acuzatul la începutul procesului în ianuarie, scrie Agerpres, carecitează DPA.

Potrivit rechizitoriului, bărbatul le-a injectat pacienţilor sedative, adrenalină şi anticoagulante în secţia de recuperare, o secţie intermediară între unitatea de terapie intensivă şi secţia normală.

Doi pacienţi, în vârstă de 80 şi, respectiv, 89 de ani au murit în 2020 la spitalul din Munchen unde lucra asistentul.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri