Atac armat în Texas, soldat cu 7 morți și 20 de răniți. Un bărbat a tras la întâmplare în trecători

Data actualizării: Data publicării:
At Least 5 Dead And 21 Injured In Mass Shooting In Odessa And Midland, Texas
Foto: Guliver / GettyImages

Șapte oameni au fost uciși alți 20 au fost răniți în Texas, după ce un bărbat, aflat într-o mașină, a tras la întâmplare în trecători. La câteva ore după atac, în Texas a intrat în vigoare o nouă lege a armelor, care relaxează condițiile pentru deținătorii acestora. 

ACTUALIZARE. Numărul persoanelor decedate în urma atacului din orașul Odessa din statul american Texas a crescut la șapte, potrivit autorităților locale, care au informat că încă nu au reușit să determine motivul pentru care atacatorul a deschis focul, informează Mediafax.

Atacatorul a rănit peste 20 de persoane, printre care și trei polițiști înainte de a fi împușcat mortal.

Potrivit șefului Poliției din Odessa, Michael Gerke, cea mai tânără victimă avea 17 ani, iar cea mai în vârstă avea 57 de ani. El a adăugat că identitatea atacatorului este cunoscută, dar a refuzat să îi facă public numele. Potrivit aceleiași surse, atacatorul avea aproximativ 30 de ani.

Gerke a adăugat că nu există momentan informații clare cu privire la motivul pentru care bărbatul a deschis focul, dar anchetatorii sunt aproape siguri că a acționat singur.

Printre persoanele ucise se numără și un polițist, care a oprit mașina atacatorului pe drumul dintre orașele Midland și Odessa.

Atacatorul a împușcat mai mulți motocicliști și pietoni în Midland. La un moment dat, acesta și-a abandonat mașina, a furat un camion de poștă și a continuat să ucidă pietoni în orașul următor.


Știrea inițială:

Cinci oameni au fost uciși alți 21 au fost răniți în Texas, după ce un bărbat aflat într-o mașină a tras la întâmplare în trecători.

Totul a început de la un control de rutină pe șosea. Polițiștii au tras pe dreapta o mașină, însă șoferul a deschis focul asupra lor. A demarat apoi, după care a tras la întâmplare în oamenii aflați pe stradă. Agresorul și-a abandonat autoturismul, a furat o furgonetă de poștă și a mers într-un oraș învecinat, unde a împușcat alți trecători.

Atacatorul a fost încolțit de oamenii legii într-o parcare și a fost ucis în schimbul de focuri ce a urmat. Bărbatul care a deschis focul avea în jur de 30 de ani și mai avusese probleme cu legea în trecut.

Russell Tippin, medic: Când vă băgați la somn cu membrii familiilor voastre, să-i îmbrățișați și să-i țineți strâns. Nimeni nu garantează că vor mai fi a doua zi. Îmbrățișați-vă strâns familiile, arătați-le iubire și rugați-vă pentru medicii noștri, pentru aceste victime și pentru familiile victimelor. Stați aproape de persoanele iubite.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri