Atac armat în SUA. Sunt cel puțin 12 morți, iar șeriful descrie scene „îngrozitoare” în club

Data actualizării: Data publicării:
Paramedicii urcă în ambulanță victimele unui atac armat într-un club de noapte din California, SUA
Un bărbat înarmat a deschis focul asupra tinerilor care petreceau într-un club de noapte din California.

Este atac armat la un club de noapte din Thousand Oaks, în Califonia. Cel puțin o persoană a deschis focul asupra oamenilor din clubul Borderline Bar&Grill, relatează BBC News.

Actualizare 14:00 Un șerif adjunct se numără printre cei uciși în atacul armat din Borderline Bar&Grill. Sergentul Ron Helus era în poliție de mai bine de 29 de ani și a fost printre primii care au răspuns la apelul de urgență. Când a ajuns, în club suspectul încă își descărca arma în mulțime. Șeriful Geoff Dean a declarat că adjunctul său voia să iasă la pensie anul viitor, dar în schimb a murit la datorie.

„Ron a fost un sergent dedicat și muncitor, a dat tot ce a avut mai bun. Cum i-am spus și soției sale, Ron a murit ca un erou, a intrat acolo ca să salveze vieți, să salveze alți oameni”, a spus șeriful, cu vocea tremurândă.

Actualizare 13:45 Șeriful din comitatul Ventura, Geoff Dean, descrie drept „îngrozitoare” momentele în care a intrat în clubul de noapte.

„Era o scenă îngrozitoare acolo, era sânge peste tot, era și suspectul printre ei. Nu am vrut să mă apropii prea mult, pentru că aceasta va fi scena unei investigații de amploare”, a declarat acesta, adăugând că motivul atacului armat nu este clar deocamdată.

Suspectul era deja mort când au intrat polițiștii în local. Cel mai probabil, acesta s-a sinucis. El nu a fost deocamdată identificat.

„Este prea devreme să putem spune dacă s-a sinucis”,a declarat Dean.

Actualizare 13:00 Sunt cel puțin 12 morți în atacul armat din SUA, iar atacatorul este și el mort. Alte 12 persoane au fost rănite, anunță CNN. 

Actualizare 12:45 Mai multe persoane care se aflau în restaurantul Borderline au supraviețuit și celui mai sângeros atac armat din istoria SUA, a povestit un martor intervievat de televiziunea americană ABC

Actualizare 12:30 Poliția din Thousand Oaks anunță că „sunt mai mulți morți” în urma atacului armat din California. Suspectul care ar fi deschis focul s-ar fi sinucis. Autoritățile anunță că cel puțin 11 persoane au fost împușcate.

„Când polițiștii au ajuns, au auzit focuri de armă, era o situație de atac armat în curs de desfășurare. Vă pot spune că sunt mai mulți morți, sunt și răniți, printre victime este și unul dintre șerifii noștri, primul care a ajuns la locul faptei, precum și atacatorul”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției.

Martorii descriu scene de teroare după ce atacatorul a început să tragă. Oamenii au folosit scaunele pentru a sparge ferestrele și a ieși din club, în timp ce alții s-au adăpostit în toalete.

Actualizare 11:20 Cel puțin 6 persoane au fost rănite, in atacul armat din clubul din California. La momentul atacului, în club se aflau câteva sute de persoane. Mai multe persoane au fost transportate la spital.


Poliția a fost chemată în jurul orei locale 23:30. Ofițerii au aflat de la martorii ieșiți din club că s-au tras în jur de 30 de focuri de armă. La fața locului au fost chemate și patru ambulanțe.

Ventura County Fire Department a confirmat că există multiple victime, însă nu a precizat dacă acestea sunt rănite sau dacă există și persoane decedate.

Suspectul nu a fost prins deocamdată de polițiști, iar oamenii sunt avertizați să evite zona. Presa locală relatează că zeci de oameni care se aflau din club au fugit pe unde au apucat, pentru a scăpa de agresor.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Eram la ușa din față și vorbeam cu tatăl meu vitreg. Am auzit apoi pocniturile astea zgomotoase. Poc, poc, poc. Cred că au fost 3 sau 4, m-am aruncat apoi la pământ. Când m-am uitat în față, paznicul era mort. Adică nu vreau să spun că era mort, dar fusese împușcat. Era pe jos. Bărbatul cu arma arunca fumigene peste tot. L-am văzut cum tot continua să tragă și atunci am reușit să ies și să fug”, a povestit un tânăr pentru ABC News.

El a adăugat că s-a mai auzit apoi o duzină de împușcături, cel puțin.

Martorul spune că agresorul are barbă, poartă o pălărie, o jachetă neagră și, posibil, ochelari.

„Am crezut că e o glumă prima dată când am auzit împușcăturile. Aveam prieteni înăuntru. Sper că toată lumea e OK. Nu știu cum am scăpat fără să fiu nimerit de gloanțe”, mai spune tânărul.

Tatăl său vitreg a declarat, cu ochii în lacrimi, că se pregăteau să plece după o partidă de biliard, când au văzut că încăperea se umple de fum.

„A tras prima dată și mi-am dat seama că e real. Fiul meu a crezut că e o glumă, așa că l-am tras în jos să ne ascundem. M-am uitat și l-am văzut pe atacator cum îl împușcă pe paznicul de la ușă, care era un tânăr. Apoi a împușcat casiera, tot o fată tânără. Pe noi nu ne-a văzut. Apoi a intrat unde se țin banii. Nu a spus nimic. Doar a continuat să tragă”, spune acesta.

Imaginile filmate de televiziuni arată cum echipajele de salvare se chinuie să resusciteze mai multe persoane care nu răspund la manevre.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri