Atac dur al lui Mike Pence la adresa lui Donald Trump: „Greșește. Președinția aparține doar poporului american”

Data publicării:
Donald Trump îl privește pe Mike Pence.
Donald Trump și Mike Pence. Foto: Getty Images

Fostul vicepreședinte american Mike Pence a lansat un atac dur la adresa fostului președinte Donald Trump. Mike Pence a spus că acesta greșește când afirmă că ar fi putut să răstoarne rezultatele alegerilor prezidențiale, potrivit BBC.

Trump greșește. Nu aveam dreptul să răstorn rezultatul alegerilor. Președinția aparține poporului american și numai poporului american”, a spus Pence.

După ce a pierdut alegerile în 2020 în fața lui Joe Biden, Trump a făcut presiuni pentru ca victoria acestuia să nu fie validată de Congres. Totul a culminat cu atacarea Capitoliului de către susținătorii fostului președinte american, în 6 ianuarie 2021, revoltă în urma căreia 5 oameni au murit.

Pe de altă parte, Partidul Republican i-a cenzurat pe doi dintre cei mai importanți parlamentari ai săi pentru investigarea revoltelor din Capitoliu.
Liz Cheney și Adam Kinzinger sunt singurii republicani dintr-un comitet restrâns al Congresului care investighează revoltele
de anul trecut.

Constituită majoritar din congresmeni democraţi, această comisie caută să identifice responsabilitatea fostului preşedinte republican în atacul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului. Democraţii doresc cu orice preţ să publice concluziile anchetei înaintea alegerilor de la jumătatea mandatului, care vor avea loc la sfârşitul anului, de teamă că după acest scrutin republicanii vor deveni majoritari în Camera Reprezentanţilor şi vor îngropa dosarul.
Comitetul Național Republican (RNC)
i-a acuzat pe cei doi că au ajutat la persecutarea „cetățenilor obișnuiți implicați în discurs politic legitim”.
RNC a părut să sugereze că
atacatorii de la Capitoliu au fost implicați în acțiuni politice legitime, dar președintele RNC, Ronna McDaniel, a clarificat că este o referire la „discurs politic legitim care nu are nimic de-a face cu violența”.

La începutul acestei luni, comisia a obţinut o serie de documente rupte de Donald Trump când încă era la Casa Albă.

Documentele sunt preluate din Arhivele Naţionale, care trebuie să păstreze toate documentele de lucru ale preşedinţilor americani după plecarea lor de la Casa Albă.

Unele file din aceste documente au fost „lipite cu scoci” de către „responsabilii cu gestionarea documentelor Casei Albe”, iar altele au fost lăsate aşa cum sunt, potrivit precizărilor Arhivelor Naţionale.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri