Atacatorul din Paris a spus că simte o „ură patologică” pentru străini și a vrut să omoare și alți oameni dintr-o suburbie din zonă

Data publicării:
Jandarmi francezi
Jandarmi adunați la Paris pentru a interveni la protestul kurzilor, după ce un bărbat a atacat cu o armă de foc comunitatea și a ucis trei oameni. Foto: Profimedia Images

Pensionarul francez care a recunoscut că a ucis trei kurzi, vineri, la Paris, a mers mai întâi într-o suburbie din apropiere, cu o populaţie mare de imigranţi, „pentru a ucide străini”, faţă de care a mărturisit că simte o „ură patologică”, a anunţat, duminică, parchetul francez.

„În cele din urmă a renunţat să treacă la fapte, având în vedere că nu erau prea mulţi oameni în zonă şi din cauza îmbrăcăminţii care îl împiedica să-şi reîncarce arma cu uşurinţă”, a spus procuroarea Parisului, Laure Beccuau.

Aflat în arest, bărbatul de 69 de ani a recunoscut că simte o „ură faţă de străini care a devenit de-a dreptul patologică”, a adăugat ea, citată într-un comunicat de presă.

Suspectul, care a fost dus la un centru de psihiatrie aparţinând prefecturii poliţiei, s-a descris drept „depresiv” şi „sinucigaş”, declarând că „şi-a dorit întotdeauna să ucidă migranţi, străini” după ce i-a fost spartă locuinţa, în 2016, eveniment pe care el îl consideră drept „declanşatorul” urii sale faţă de străini, a spus procuroarea.

În acel incident, fostul mecanic de tren şi-a lovit cu brutalitate atacatorii. El a fost condamnat pentru aceste fapte la douăsprezece luni de închisoare pentru violenţă, condamnare la care a făcut recurs.

Vineri, bărbatul a deschis focul în mai multe rânduri în faţa unui centru cultural kurd situat într-o zonă comercială aglomerată, populară în rândul comunităţii kurde din centrul Parisului, ucigând trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie. Trei bărbaţi au fost răniţi, unul grav, potrivit ultimului bilanţ. În ziua atacului, el „a mers mai întâi dis-de-dimineaţă la Saint-Denis, înarmat cu o armă şi cu muniţie, pentru a comite crime asupra străinilor”, a relatat procuroarea.

Un bilet de transport în comun şi primele analize ale camerelor de supraveghere video coroborează această deplasare, a spus ea.

Întors la casa părinţilor săi din Paris, bărbatul a „hotărât, apoi, să meargă pe jos până la rue d'Enghien unde ştia că se află centrul kurd, cunoscând acest cartier”. Bărbatul a declarat că este supărat pe „toţi migranţii” şi a explicat că „s-a luat de victime pe care nu le cunoştea, precizând că este supărat pe kurzi pentru că «au luat prizonieri în timpul luptei lor împotriva Daesh (ISIS - n.red.) în loc să-i ucidă»”, explică Beccuau.

Bărbatul a mărturisit că „nu şi-a stabilit în prealabil numărul victimelor, ci că a intenţionat să folosească toată muniţia şi să se sinucidă cu ultimul glonţ”, potrivit procurorului.

În momentul reţinerii sale într-un salon de coafură unde a fost imobilizat înainte de intervenţia poliţiei, i-a fost descoperită arma, „patru încărcătoare care conţin în total 14 gloanţe, o cutie de 25 de gloanţe”.

El a recunoscut, totodată, că „singurul său regret este că nu s-a putut sinucide, adăugând că întotdeauna îşi spunea că, dacă se sinucide într-o zi, «va lua cu el şi duşmanii în mormânt», precizând că prin «duşmani» înţelege «toţi străinii non-europeni»”, a explicat Beccuau.

Atacul de vineri a declanșat ample proteste ale kurzilor din Franța

O manifestație a kurzilor din Paris, după atacul armat soldat cu trei morți, a degenerat în violențe.

Manifestanții au început să arunce cu obiecte în forțele de ordine, care, la rândul lor, au răspuns cu gaze lacrimogene.

Acest protest a fost cerut de organizația principală a kurzilor din Franța ca răspuns la crimele de vineri și ca formă de protest față de regimul de la Ankara, pe care kurzii din Paris îl acuză că a fost în spatele celor trei decese.

Totodată, kurzii acuză autoritățile franceze că nu i-au protejat suficient de mult.

Protestul kurzilor a continuat și sâmbătă.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
Pensie cu 3.200 lei mai mică la recalculare pentru un pensionar. Ce meserie a avut și cât timp?
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Un artist din Franța a devenit prima persoană care a călătorit într-o mașină zburătoare: „A fost o experiență...
Digi Animal World
Un aligator a adormit sub un avion al Forțelor Aeriene din Florida. Momentul când reptila este evacuată de pe...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...