Atacul lui Macron la adresa lui Trump, după retragerea SUA: "Make the planet great again"

Data actualizării: Data publicării:
emmanuel macron

Preşedintele Franţei Emmanuel Macron a calificat drept o greşeală pentru Statele Unite şi pentru planetă retragerea SUA din Acordul de la Paris privind schimbările climatice, a precizat că acordul nu este renegociabil şi i-a invitat pe oamenii de ştiinţă, pe inginerii şi pe antreprenorii americani să vină în Franţa pentru a lucra împreună în vederea găsirii unor soluţii concrete pentru mediu, relatează News.ro.

El şi-a rostit declaraţia în limba franceză, dar a transmis şi un mesaj în limba engleză, încheind cu formula "Make the planet great again", similară sloganului preşedintelui SUA Donald Trump, "Make America great again".

"Vă spun ferm în această seară. Nu vom renegocia un acord mai puţin ambiţios. În niciun caz", a subliniat preşedintele francez.

El a transmis Statelor Unite că nu există un "plan B" în acest caz, pentru că nu există "o planetă B", precizând că respectă decizia SUA, dar că o regretă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Franţa crede în voi. (în SUA - n.r.), lumea întreagă crede în voi, dar nu greşiţi în privinţa climei; nu există un plan B, pentru că nu există o planetă B", a spus Macron.

El s-a adresat oamenilor de ştiinţă, inginerilor şi antreprenorilor americani, cerându-le să vină în Franţa pentru a lucra împreună în privinţa problemelor de mediu, asigurându-i că vor avea "o a doua patrie".

"În seara aceasta, Statele Unite au întors spatele lumii, dar Franţa nu va întoarce spatele americanilor", a declarat Emmanuel Macron.

Declaraţia sa s-a încheiat cu mesajul "Make the Planet Great Again!", după modelul sloganului lui Donald Trump, "Make America Great Again".

Preşedintele american Donald Trump a anunţat joi retragerea Statelor Unite din Acordul de la Paris privind schimbările climatice,

”Pentru a-mi îndeplini angajamentul solemn de a proteja America şi cetăţenii săi, Statele Unite se vor retrage din Acordul de la Paris, dar încep negocieri fie pentru a reintra în Acordul de la Paris, fie o tranzacţie întru totul nouă în baza unor prevederi care să fie echitabile pentru Statele Unite, afacerile sale, muncitorii săi, poporul său, contribuabilii săi”, a declarat şeful statului american.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Prin ce trece acum Kate, detalii care te lasă fără cuvinte. Frumuseţea ei ar fi rămas doar o amintire. Noi...
Digi FM
Dorian Popa, întrebat dacă a înșelat-o pe Claudia, fosta lui iubită: "Am greșit. Cred că este de ajuns să...
Pro FM
Anda Adam a filmat de la etajul 28 furtuna din Dubai și străzile inundate pe care oamenii și-au abandonat...
Film Now
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Adevarul
Turist italian șocat de mașinile scumpe din București: „Sunt mai multe BMW-uri decât în Germania" VIDEO
Newsweek
VIDEO Rachete SUA ATACMS au distrus 5 lansatoare rusești de 3.000.000.000$, în Crimeea într-o noapte
Digi FM
O femeie a încercat să obțină un împrumut cu un cadavru în scaun cu rotile: “Unchiule, mă asculți? Trebuie să...
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu...
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce...
Film Now
Brian Cox critică performanța lui Joaquin Phoenix în filmul „Napoleon”: „Aș fi interpretat acel rol mult mai...