Atacul sinucigaș cu bombă din Bagdad a ucis cel puțin 35 de persoane. ISIS a revendicat atentatul

Data publicării:
barbat aprinde lumanari in mijlocul distrugerilor din piata din sadr city bagdad, in urma atacaului sinucigas cu bomba
Cel puțin 35 de persoane au murit și mai mult de 60 au fost rănite într-un atac sinucigaș cu bombă, dintr-o piață aglomerată din cartierul Sadr City, Bagdad (Irak). Foto: Profimedia Images

Un atacator sinucigaș a ucis, luni, cel puțin 35 de persoane și a rănit mai mult de 60 într-o piață aglomerată din cartierul Sadr City din Bagdad, în ajunul festivalului Eid al-Adha, potrivit unor surse de securitate și sanitare. Organizația teroristă Stat Islamic a revendicat atacul, a transmis agenția de presă a grupării, Nasheer, pe Telegram.

Unul dintre militanții Stat Islamic a detonat vesta sa cu explozibili în mulțime. Surse din spitale spun că bilanțul deceselor ar putea crește, deoarece o parte dintre răniți sunt în stare critică, conform The Guardian.

Premierul, Mustafa al Kadhimi, a ținut o ședință de urgență cu comandanții de top din securitate pentru a discuta despre atac, a precizat cabinetul premierului.

Președintele Barham Salih a publicat un mesaj pe Twitter spunând: “Cu o crimă groaznică țintesc civili din Sadr city în ajunul Eid...Nu vom sta liniștiți până când terorismul este tăiat de la rădăcină”.

În aprilie, grupul militant sunnit Stat Islamic a revendicat un atac cu mașină-capcană, care a avut loc într-o piață din Sadr City, principalul cartier Șiit din Bagdad, și în care au murit patru oameni iar alți 20 au fost răniți.

Statul Islamic a mai revendicat responsabilitatea și pentru un atac cu bombă în ianuarie, care a ucis mai mult de 30 de persoane în piața aglomerată Tayaran din centrul Bagdadului – primul mare atac sinucigaș cu bombă din ultimii trei ani.

Atacuri mari cu bombă erau cândva o obișnuință în capitala Irakului, însă numărul acestora a scăzut de când o invazie a Statului Islamic în nordul și vestul Irakului a fost învinsă în 2017.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri