Atentat în centrul Turciei, în apropierea unei universități

Data actualizării: Data publicării:
turciaaa

Zeci de persoane au fost ucise şi rănite sâmbătă dimineaţă într-o explozie care s-a produs în apropierea universităţii din Kayseri, oraș din centrul Turciei, informează Digi24 TV.

atentat turcia ambulante GettyImages-515400998
Foto: arhivă Gulliver/GettyImages

ACTUALIZARE. Sunt 13 morți, iar numărul răniților a ajuns la 56. Şapte suspecţi au fost reţinuţi deja de poliţie, iar alte cinci persoane care ar fi implicate în atentat sunt căutate. Președintele Erdogan pune vina pe militanții kurzi și promite un răspuns pe măsură.

O maşină încărcată cu explozibil şi parcată în apropierea campusului universitar din Kayseri a explodat în momentul în care trecea pe lângă ea un autobuz militar. Autorităţile spun că s-ar putea să existe şi civili printre victime, pentru că suflul exploziei a distrus totul pe o rază de zeci de metri.  

„Stilul și țintele atacului arată clar că obiectivul organizației teroriste separatiste este de a pune piedici Turciei, de a-i reteza forța și de a-i îndrepta forțele și energia către altceva”, a declarat președintele Erdogan într-un comunicat în care face referire la PKK. „Știm că aceste atacuri la care suntem supuși nu sunt independente de evoluțiile din regiunea noastră, în special din Irak și Siria”, a mai spus președintele. 

De altfel, avioanele Turciei au bombardat nordul Siriei în ultimele 24 de ore și cel puțin 20 de militanți ISIS au fost uciși, a anunțat armata turcă sâmbătă. 

Pe de altă parte, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a avut convorbiri telefonice sâmbătă cu omologii săi din Turcia și Iran pe tema crizei din Siria. Cei trei au convenit să se întâlnească în viitorul apropiat. 

ACTUALIZARE. Un nou bilanț indică 13 morți și 48 de răniți. 

Potrivit presei locale, o maşină încărcată cu explozibil parcată în apropierea unui campus universitar din Kayseri a explodat la trecerea autobuzului în care se aflau militari şi civili.

Zeci de ambulanţe intervin la locul atacului.

explozie kayseri turcia - captura cnn turk

Kayseri, unul dintre principalele oraşe din centrul Turciei, este un punct industrial ocolit de obicei de atentate. 


 

ACTUALIZARE. Potrivit Reuters, vicepremierul Turciei a anunțat că a fost vorba de un atentat care a vizat soldații turci. Sunt cel puțin 25 de răniți, în timp ce bilanțul deceselor este încă neclar.


Potrivit presei locale, o maşină încărcată cu explozibil parcată în apropierea unui campus universitar a explodat la trecerea unui autobuz în care se aflau militari, dar și civili.

Un număr mare de ambulanţe intervin la locul atacului.

Presa turcă a catalogat explozia drept un atentat şi subliniază că acesta are loc la o săptămână de la atacul soldat cu 44 de morţi de lângă stadionul Beşiktaş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri