Atentat sinucigaș la Ministerul de Externe din Kabul, soldat cu cel puțin 20 de victime. "Am văzut cum s-a aruncat în aer"

Data publicării:
atentat în Kabul
Cel puțin 20 de victime după ce un bărbat s-a aruncat în aer în fața Ministerului de Externe din Kabul. Foto: Profimedia Images

"Am văzut circa 20-25 de victime. Nu ştiu câţi erau morţi şi câţi răniţi" a povestit la scurt timp după atentat șoferul agenției de presă AFP care se afla chiar în apropiere de locul exploziei. Un atentat sinucigaş a avut loc miercuri după-amiaza la intrarea în clădirea Ministerului de Externe afgan din Kabul şi s-a soldat cu cel puţin 20 de victime, informează AFP.

"Eu aşteptam în maşină atunci când am văzut un bărbat cu un kalaşnikov pe umăr şi cu un rucsac. El a trecut pe lângă maşina mea şi după câteva secunde s-a auzit o explozie puternică. Am văzut cum acest om s-a aruncat în aer", a relatat un şofer al agenţiei de presă franceze, Jamshed Karimi.

Chiar dacă talibanii susţin că au îmbunătăţit securitatea naţională după ce au revenit la putere în august 2021, de atunci au avut loc numeroase atentate cu bombă şi atacuri, dintre care multe au fost revendicate de ramura locală a grupării jihadiste Stat Islamic.

Pe 1 ianuarie, o explozie a avut loc la intrarea pe aeroportul militar din Kabul, ucigând şi rănind mai multe persoane, iar pe 12 decembrie un atentat revendicat de Stat Islamic a fost comis de bărbaţi înarmaţi, dintre care unii au fost ucişi. Atacul a avut loc la un hotel din capitala afgană unde erau cazaţi oameni de afaceri chinezi. Cinci cetăţeni chinezi au fost răniţi în timpul acestui atentat.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri