Aterizare de urgență la Sofia a unui avion Air France, din cauza comportamentului agresiv al unui pasager

Data publicării:
avion air france care se pregateste de aterizare
Un avion Air France Airbus A380. Foto: Guliver/GettyImages

O cursă Air France care venea de la Paris și se îndrepta către New Delhi a aterizat de urgență pe aeroportul din Sofia, din cauza comportamentului agresiv al unui pasager, au anunțat sâmbătă autoritățile bulgare.

Incidentul s-a petrecut vineri după-amiază. Pasagerul, un cetățean indian, a început să se comporte ciudat la puțin timp după decolare: s-a certat cu ceilalți călători, a agresat o însoțitoare de bord și a bătut în ușa cabinei piloților. Comportamentul său agresiv l-a făcut pe comandantul aeronavei  să ceară permisiunea pentru o aterizare de urgență de la Sofia. 

Individul a fost dat jos din avion și a fost pus sub acuzare pentru că a pus în pericol siguranța zborului, fiind reținut pentru 72 de ore.

Dacă va fi găsit vinovat, riscă până la 10 ani închisoare, a declarat Ivailo Anghelov, oficial al Agenției Naționale de Investigații din Bulgaria, citat de agenția Reuters. „Anchetăm atât acțiunile sale, cât și motivațiile. Nu există o explicație rezonabilă pentru comportamentul său”, a spus oficialul bulgar. Potrivit presei bulgare, bărbatul nu părea să fie sub influența alcoolului. 

Cursa Air France și-a reluat zborul către New Delhi, după debarcarea pasagerului turbulent.

 

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri